PALI NAJVEĆI NARKO-BOSOVI NA BALKANU: Lisice za Sarmu i Tutu!
Foto: Pt

Kurir otkriva

PALI NAJVEĆI NARKO-BOSOVI NA BALKANU: Lisice za Sarmu i Tutu!

Crna Hronika -
BEOGRAD - Osoba koju je ministar policije Neojbša Stefanović označio kao M.N. i jednog od najvećeg krijumčara nakrotika u Srbiji je zapravio Mića Nikolić - Sarma iz Novog Sada, dok je Mevludin Tutić iz Novog azara po tvrdnjama Stefnaovića, jedan od najvećih nakro-bosova na Balkanu, otkriva Kurir!

Mića Nikolić, zvani Sarma, (56) novosadski biznismen hapšen je i pre dve godine u akciji BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, zbog sumnje da je vođa narko-klana koji pod kontrolom drži tržište Novog Sada.

U Novom Sadu, Nikolić se legalno bavio izgradnjom stambeno-poslovnih objekata, preko svoje firme "Blu lajn NS gradnja".

Drugi uhapšeni, poznat kao Meda Tutića iz Novog Pazara, je označen kao najveći narko-bos na Balkanu, izjavio je ministar Stefanović.

Sarma preživeo atentat

Ime Miće Nikolića dovodilo se u vezu s bosanskim i crnogorskim kriminalnim krugovima koji trguju narkoticima. Nikolić je hapšen i 2002, kad je policija u njegovom stanu našla oružje, veću količinu heroina i veći broj saobraćajnih dozvola i registarskih tablica.

Nikolić je teško ranjen kad je u februaru 2008. ispred svog kafića „Blu lajn” na njega izvršen atentat koji do danas nije rasvetljen. Njegov prijatelj Vinko Predojević, rodom iz Doboja, ubijen je u novembru 2006. godine u svom automobilu, a to ubistvo takođe još nije razjašnjeno.

(S.Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track