PLANIRALI ORUŽANE OBRAČUNE U SRBIJI: Petorica Banditosa proterana iz zemlje!
Foto: Www.banditosmc.com

Akcija privođenja izvedena u Kragujevcu i Pančevu

PLANIRALI ORUŽANE OBRAČUNE U SRBIJI: Petorica Banditosa proterana iz zemlje!

Crna Hronika -

Petorica "Banditosa" koji su proterani iz Srbije važe za najviđenije vođe ove bajkerske grupe u Evropi. Trojica proteranih "Banditosa" su iz Švedske, a dvojica iz Nemačke

BEOGRAD - Petorica stranaca, pripadnika bajkerske grupe "Banditos", proterana su iz Srbije, a za još 15 policija je izrekla meru zabrane ulaska u našu zemlju, posle saznanja da su planirali oružane obračune u nekoliko naših gradova.

Akcija privođenja petorice "Banditosa" izvedena je u Kragujevcu i Pančevu, posle čega su proterani iz Srbije. Trojica proteranih "Banditosa" su iz Švedske, a dvojica iz Nemačke.

- Pripadnicima "Banditosa" je izrečena mera otkaza boravka u Srbiji i mera zabrane ulaska u zemlju na dve godine. Mera zabrane ulaska u Srbiju izrečena je za još 15 pripadnika ove bajkerske grupe, koji, ukoliko se pojave na granici, neće moći da uđu u našu zemlju - kaže izvor iz MUP Srbije.

On navodi i da su svi "Banditosi" kojima je izrečena mera zabrane ulaska u Srbiji, strani državljani, uglavnom Švedske i Nemačke.

Petorica "Banditosa" koji su proterani iz Srbije važe za najviđenije vođe ove bajkerske grupe u Evropi.

Među njima su Šveđani Andres Gustafson i Patrik Rikinen, kao i Nemac Benjamin Buhmaer.

Njihovo privođenje izvedeno je na osnovu operativnih podataka Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koja bajkerske grupe već duže vreme drži pod "prismotrom".

- Već odavno postoji bezbednosni rizik od pripadnika ove bajkerske grupe. Postoje informacije da su planirali oružane obračune sa pripadnicima suprostavljenih grupa, prvenstveno sa grupom MC Hells Angels - kaže izvor.

"Anđelima" u Srbiji rukovodi Miljan Vukovović, sin Vuka Vukovića, nekadašnjeg vlasnika kazina "London" i kuma Željka Ražnatovića Arkana.

Prošlog vikenda je u Kragujevcu Milan Mili Sjekloća (41), jedan od najuticajnijih pripadnika Banditos MC Srbija došao u sukob sa dvojicom pripadnika "Anđela" koji su ga na ulici napali nožem i bejzbol palicom, i pokušali da mu otmu motocikl, vredan nekoliko desetina hiljada evra i prsluk, koji je najvažniji deo njihove moto opreme.

Sjekloča, koji je rodom iz Crne Gore, uzvratio je nožem i tako ranio jednog napadača. Ranjeni mladić star 29 godina je, posle napada prebačen u bolnicu, dok je Sjekloča pokušao da pobegne iz Srbije i tako izbegne hapšenje. On se najpre motorom odvezao do Kraljeva, gde je od jednog poznanika uzeo "audi" kojim je krenuo put Crne Gore, ali je ubrzo uhapšen.

- Bilo je jasno da će napad na Sjekloču samo ubrzati planirane obračune između "Banditosa" i "Hells angelsa", zato je policija morala odmah da reaguje. Centar okupljanja "Banditosa" u tom momentu su bili Kragujevac i Pančevo, gde su i uhapšena petorica njihovih pripadnika, koji su odmah i proterani - kaže izvor.

Pripadnici i "Banditosa" i "Anđela pakla" u Srbiji važe za osobe koje vuku podebele kriminalne dosijee. "Anđeli" u Srbiji su navodno povezani sa "Pink Panterima" i prodajom ukradenog nakita, dok su "Banditosi" brojčano najmanja, ali najagresivnija grupa.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track