KURIR SAZNAJE: Podignuta optužnica protiv Dragoslava Kosmajca!
Foto: Dragana Udovicic

KURIR SAZNAJE: Podignuta optužnica protiv Dragoslava Kosmajca!

Crna Hronika -
Dragoslava Kosmajca Više tužilaštvo teretilo je za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, dok ga je Prvo osnovno tužilaštvo sumnjičilo za poresku utaju, protivpravno zauzimanje zemljišta, prevaru i falsifikovanje isprave

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu jutros je podiglo optužnicu protiv Dragoslava Kosmajca (61), saznaje Kurir.

- Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Dragoslava Kosmajca i još dvojice osumnjičenih, da su izvršili zloupotrebe. Kosmajac se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, rekla je portparol Tužilaštva Tatjana Sekulić.

Optužnica je dostavljena sudu na potvrđivanje, dodala je Sekulić.

Dragoslava Kosmajca Više tužilaštvo teretilo je za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, dok ga Prvo osnovno tužilaštvo sumnjiči za poresku utaju, protivpravno zauzimanje zemljišta, prevaru i falsifikovanje isprave.

U međuvremenu, pokrenuta je i finansijska istraga i privremeno su mu oduzete nepokretnosti u vrednosti od oko 1,7 milijardi dinara - svojevremeno je posvedočio kaže izvor Kurira.

Srpski Al Kapone, kako često u medijima označavaju Dragoslava Kosmajca, uhapšen je 9. novembra 2014, uplatio je u februaru jemstvo u visini od 200.000 evra kako bi se u nastavku postupka branio sa slobode, posle čega je i pušten iz pritvora u Bačvanskoj.

Tamo je proveo tri meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track