POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Maja Adrovac pred sudijom 26.januara
Foto: Dado đilas

POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Maja Adrovac pred sudijom 26.januara

Crna Hronika -
BEOGRAD - Sudski proces za pokušaj ubistva sprskog biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, počeće krajem januara, rečeno je u Višem sudu. Viši sud u Beogradu zakazao je za 26. januar pripremno ročište u procesu protiv Maje Adrovac optužene za pomaganje u pokušaju ubistva Beka u novembru 2014. godine, rekla je danas portparol suda Tanja Koljenšić.

Adrovčeva će biti dovedena u Palatu pravde iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu u kom se nalazi od hapšenja 17. jula pošle godine, a ročište će biti zatvoreno za javnost.

Na tom ročištu utvrđivaće se sporne i nesporne činjenice, a sud će odlučiti koje će dokazne predloge tužilaštva i odbrane izvesti tokom glavnog pretresa, nakon čega će zakazati početak suđenja koje će biti javno.

Više javno tužilaštvo tereti Maju Adrovac za krivično delo teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem.

U vezu sa ovim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka.

Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je "neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N. N. osobi u izvršenju krivičnog dela".

Ona je, navodi se u optužnici, "nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke 'sig sauer' model P-210 i 'zbrojovka 75', i tako omogućila da je koristi što je isti i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka".

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra prošle godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Beko na saslušanju u tužilaštvu Maju Adrovac nije prepoznao kao napadača. Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU devet milimetara "luger", kao i da je to municija domaće proizvodnje, koju koriste pomenuti "sig sauer" i "zbrojovka", te da se proizvodi u fabrici "Prvi partizan" iz Užica.

Reč je o "dugoj devetki", najpopularnijem pištoljskom kalibru. Inače suprug optužene je Ivan Adrovac koji je od ranije poznat policiji, a prema pisanju medija nije dostupan policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track