PORODICA DRAGA MAŠULOVIĆA OGORČENA: Ne primamo saučešće od monstruma Zirojevića!

Suđenje za teško ubistvo

PORODICA DRAGA MAŠULOVIĆA OGORČENA: Ne primamo saučešće od monstruma Zirojevića!

Crna Hronika -
Brat pokojnog Draga Mašulovića reagovao na izjavu optuženog, koji je izrazio žaljenje porodici žrtve koju je zverski ubio i raskomadao u stanu u Mirijevu

BEOGRAD - Porodica Draga Mašulovića (61), kog je zverski ubio i raskomadao njihov komšija Obren Zirojević (35), burno je juče reagovala na izjave saučešća i žaljenja optuženog na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu.

Sudija Tatjana Sretenović upozorila je prisutne u sudnici da „razume njihove emocije, ali da se suzdrže komentara“.

- Ne primamo saučešće monstruma! Posle ubistva je šest dana bio kod nas u kući - burno je reagovao Stojan Mašulović, brat ubijenog Draga, koji je sedeo u publici. U sudnici su juče bili prisutni i Vladimir, Aleksandar i maloletna Milica, deca pokojnog Mašulovića, kao i još nekoliko rođaka.

Jeziva smrt... Drago Mašulović
Jeziva smrt... Drago Mašulović

Ne seća se zločIna

Optuženi Obren Zirojević, podsetimo, dan ranije u sudnici je ispričao da se ne seća kako je ubio i raskomadao komšiju i porodičnog prijatelja jer mu je pao mrak na oči. Posle zločina koji se dogodilo 29. januara u njegovom stanu u Mirijevu, podsetimo, trup i delove tela ubijenog ostavio je u garaži, dok su delovi nogu pronađeni u nedovršenoj prostoriji u stanu. Dok je policija tragala za ubicom, Zirojević je sa ocem otišao u kuću Mašulovića da im izjavi saučešće.U sudnici su juče prvi put bili i roditelji ubice, kao i njegov mlađi brat Ognjen. Kada su ga zatvorski stražari uveli u sudnicu, Zirojević je pokušao uz osmeh da im se javi, ali su oni netremice gledali ispred sebe.- Iskoristiću svoje zakonsko pravo da ne svedočim protiv sina - rekao je njegov otac Budimir, a isto je ponovio i brat Ognjen. Juče je trebalo da bude saslušana supruga optuženog Danijela Krstanović, ali sud nije uspeo da joj uruči poziv.- Ona više ne živi u tom stanu. Mogu da vam dam adresu, ali da je zapišem na papir, jer ne želim javno da kažem - obratio se ubica sudiji i zapisao supruginu adresu.Sudija je juče dozvolila da se porodica nakratko pozdravi sa Zirojevićem, na šta se on zadovoljno osmehivao.- Smej se, samo se ti smej, budalo jedna. Imaćeš dosta vremena da se smeješ - dobacio je ubici rođak ubijenog Mašulovića.
Prezir prema Zirojeviću... Brat i sin ubijenog Draga Mašulovića
Prezir prema Zirojeviću... Brat i sin ubijenog Draga Mašulovića

Bliski susret

Porodice okrivljenog i žrtve, koje su pre zločina bile u prijateljskim odnosima, prvi put su se juče susrele u hodniku beogradske Palate pravde.- Roditelji okrivljenog stajali su u hodniku kada su im na metar razdaljine prišli sinovi i rođaci ubijenog. U napetoj atmosferi samo su se netremice gledali, sve dok sudska straža nije stala između njih i sprečila da se dogodi incident - priča očevidac za Kurir.

Posao sa džipomŽRTVIN AUTO PRODAO GENERALOVOM SINUU Višem sudu juče je saslušan i Marko Davidović, sin generala Grujice Davidovića, koji je od Zirojevića kupio Mašulovićev „audi Q5“ za 36.000 evra. Optuženi je, podsetimo, ispričao da je sukob između njega i ubijenog nastao zbog provizije prilikom prodaje tog automobila.- Sećam se da mi je rekao da prodaje automobil svog očuha, koji je advokat i nema vremena da se sastanemo - rekao je Marko Davidović. Zirojević je iskoristio priliku da se izvini Davidoviću „što ga je doveo u neprijatnu situaciju“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track