POTERA ZA ZLOČINCEM: Dvostruko ubistvo zbog neraščišćenih porodičnih odnosa
Foto: Nebojša Mandić

Osumnjičen Friđaš Nađ

POTERA ZA ZLOČINCEM: Dvostruko ubistvo zbog neraščišćenih porodičnih odnosa

Crna Hronika -

Policija traga za Friđašem Nađem (52) iz Svilajeva koji je navodno ubio Eržebet Štampfer (80), njenog komšiju Roberta Hola, dok je njenu ćerku Rožiku (43) ranio

SOMBOR - Friđaš Nađ (52) iz Svilajeva kod Sombora osumnjičen je da je preksinoć počinio dvostruko ubistvo u susednom selu Doroslovu, gde je hicima iz pištolja usmrtio staricu Eržebet Štampfer i njenog prvog komšiju Roberta Hola (61), dok je njenu ćerku Rožiku (43) ranio.Kako Kurir saznaje, motiv ovog stravičnog zločina su neraščišćeni porodični i imovinski odnosi, a lokalna policija neprekidno traga za ubicom, za koga se veruje da se skriva u selima u okolini Sombora.Nepriznati sinPrema rečima meštana, Nađ je vanbračni sin pokojnog muža ubijene Eržebet Štampfer, koji ga za života nikada nije zakonski priznao. Nakon njegove smrti, Nađ je počeo da potražuje nasledstvo od udovice i njene ćerke, zbog čega su ga one više puta prijavljivale policiji.

Kobne noći je došao u dom Štampfera, gde je nakon kraće svađe upucao slabo pokretnu Eržebet i ranio njenu ćerku.

Stradao braneći komšinice... Robert Hol
Stradao braneći komšinice... Robert Hol

Druga žrtva pomahnitalog ubice bio je komšija napadnutih žena Robert Hol (61), koji je, čuvši buku koja je dopirala iz kuće, pokušao da im pomogne. Nađ ga je upucao na samom ulazu u komšijsko dvorište, gde je nesrećni čovek, inače penzionisani policajac i uspešni privrednik, preminuo.

- Majka je zatekla očevo telo u dvorištu. Pozvala je Hitnu pomoć i policiju, ali niko od njih nije mogao da uđe jer se nije znalo gde se nalazi ubica. Kasnije sam saznao da je Bežika ubijena, a njena ćerka Rožika ranjena - priča sin ubijenog Hola.NasledstvoPotera za Nađem još uvek traje, a kako nezvanično saznajemo, policija pretražuje Doroslovo i okolna sela koja su u potpunosti blokirana.

- Štampfer je imao silno imanje, posedovao je uz zemlju i mlin koji je dobro radio dok nije otišao u penziju. Nađ smatra da je oštećen u odnosu na polusestru. On živi u Svilojevu, ima petoro dece, drži stoku i radi zemlju, dok je Rožika u Nemačkoj već dve, tri decenije. Sada je došla da bude uz majku, koja je nepokretna, i eto šta ih zadesi. Ovako nešto Doroslovo ne pamti - pričaju meštani.

ProblemiSUKOBI TRAJU GODINAMANađ je, prema rečima komšija, ubijenoj Bežiki pravio probleme oko nasledstva godinama unazad.

- Bežikin muž ga je navodno dobio iz vanbračne veze sa jednom ženom koju je upoznao nakon razvoda od prve supruge, ali i pre braka sa Bežikom. Nikada ga nije priznao, zbog čega je i Bežika imala isti odnos.

Nakon smrti Bežikinog muža, Nađ je počeo da je uznemirava i traži nasledstvo. Međutim, nikada nije ukazivao na to da je sposoban da učini ovako nešto, zbog čega napadnute žene nisu odmah po njegovom kobnom dolasku obavestile policiju - ispričao je za Kurir Ferenc Nađ, otac komšije u čijem je dvorištu izdahnuo Robert Hol.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track