POTPUKOVNIK MIROSLAV PERIŠIĆ SAHRANJEN UZ TAMO DALEKO: Kragujevac se oprostio od omiljenog oficira
Foto: Bogdan Vranješević

Eksplozija u tehničko remontnom zavodu

POTPUKOVNIK MIROSLAV PERIŠIĆ SAHRANJEN UZ TAMO DALEKO: Kragujevac se oprostio od omiljenog oficira

Crna Hronika -

KRAGUJEVAC - Uz najviše vojne počasti i u prisustvu velikog broja ljudi na Varoškom groblju u Kragujevcu danas popodne sahranjen je potpukovnik Miroslav Perišić, koji je u utorak tragično stradao u stravičnoj eksploziji koja se dogodila u Tehničko remontnom zavodu Kragujevac.

Od potpukovnika Perišića oprostile su se njegove kolege, ministar odbrane Zoran Đorđević, rošaci, prijatelji i poštovaoci ovog vrsnog oficira Vojske Srbije. Opelo stradalom potpukovniku služilo je njegovo prvosveštenstvo episkop Šumadijski gospodin Jovan uz sasluženje 15 sveštenika Eparhije šumadijske.

- Govori malo, a čini mnogo. Ne preziri ni jednog čoveka. Ne pravi sebi venac da bi sebe veličao. Nastoj da budeš čovek, eto takav je naš i vaš Miroslav, moj drug sa Vojne akademije bio za života, rekao je pukovnik Milan Popović komandant 250. raketne brigada V i PVO.

OVO JE PRVA ŽRTVA TRAGEDIJE U KRAGUJEVCU: Potpukovnik Miroslav Perišić stradao u eksploziji u Medni

OČAJNA MAJKA STRADALOG POTPUKOVNIKA U KRAGUJEVCU: Kako ćemo sad bez mog sina Miroslava!

Od podpukovnika Preišića, oprostio se i Vladika šumadijski

- Voleo sam ovog čoveka, jer je on voleo narod, kao oficir, naučio je da sluša, zato je znao i da zapovedi", rekao je Vladika Jovan.

EKSPLOZIJA U TEHNIČKOM REMONTNOM ZAVODU: Ovo je biografija poginulog potpukovnika Miroslava Perišića

(FOTO) NEKA MU JE VEČNA SLAVA: Ovo je POSLEDNJI RAPORT nastradalog potpukovnika Miroslava Perišića

Vladika Jovan posmrtno je dodelio stradalom potpukovniku Perišiću odredn svetog Simeona Mitoročivog prvog stepena, jedno od najviših crkvenih priznanja, koje se dodeljuje poklonicima crkve. Orden je predat Veljku Perišiću, sinu nastradalog oficira Vojske Srbije.

Dok je sanduk sa telom poginulog pukovnika spuštan, pripadnik vojnog orkestra na trubi je odsvirao melodiju iz pesme Tamo daleko.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 02.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track