POTRAGA: Kamera snimila napadače na Beka!
Foto: Zorana Jevtić Infografika Mirko žunić

Policija pronašla brojne tragove ispred kuće upucanog biznismena

POTRAGA: Kamera snimila napadače na Beka!

Crna Hronika -
Pikavci, čaure, otisci obuće i snimci sigurnosnih kamera s mesta napada pomažu policiji u rasvetljavanju pokušaja ubistva

BEOGRAD - Policija je na tragu napadačima koji su u petak uveče hicima iz pištolja teško ranili Milana Beka (53), vlasnika „Luke Beograd“, ispred njegove porodične kuće na Senjaku, saznaje Kurir.Napadači su posle pokušaja ubistva na licu mesta ostavili brojne tragove među kojima su pikavci, čaure, kao i otisci obuće, što bi trebalo da pomogne policiji u istrazi i identifikaciji osumnjičenih. Takođe, kamera ispred Bekove i okolnih kuća snimila je napad.Četiri čaure i zrno- Prema prvim analizama, postoji mogućnost da opušci pripadaju napadačima na Beka. U toku je DNK analiza, na osnovu koje bi policija mogla da utvrdi njihov identitet. Utvrđuju se i sve druge okolnosti u vezi s ovim zločinom, proverava se ko je sve koristio mobilne telefone u blizini Bekove kuće, a uzeti su i snimci sigurnosnih kamera sa biznismenove i okolnih kuća - kaže izvor Kurira iz istrage.Prema rečima našeg sagovornika, policija saslušava sve ljude koji su bili u kontaktu s Bekom.- Takođe, proveravaju se i njegovi poslovi, kao i da li se nekome zamerio. Beko sigurno zna zbog čega je neko pucao. Ako ne lično, onda ko stoji iza toga jer ovo nema veze s profesionalcima. Onaj ko se tako ispromašivao iz blizine znači da nikad ranije nije pucao u čoveka - kaže izvor Kurira.Nebojša Stefanović, ministar policije, rekao je da napadači na Beka nisu profesionalci.- Policija je na licu mesta našla četiri čaure i jedno zrno. Napadač je ka Beku ispalio četiri hica sa razdaljine oko jedan metar, od kojih su ga samo dva pogodila - rekao je Stefanović. On je dodao i da napadači nisu zaštitili lice da ne bi bili prepoznati.- Imali su samo kapuljače na glavi, a jednom od njih ona je spala, tako da imamo i svedoke koji su mogli da ih vide. Svi ovi, a i drugi detalji, ukazuju na to da nije reč o profesionalcima - rekao je Stefanović.Beko stabilnoTeško ranjeni Beko operisan je odmah po prijemu u Urgentni centar i njegovo stanje je trenutno stabilno.- Stanje Milana Beka juče ujutru je bilo stabilnije. Zbog težine i vrste povreda narednih pet do sedam dana ipak postoji rizik - saopštio je KC Srbije.Premijer Aleksandar Vučić rekao je juče da je uveren da će napadači na Beka u narednim danima biti pronađeni.- Ovde nije reč o pokušaju profesionalnog ubistva. Mnogo grešaka su počinioci načinili, ali važno je da je Beko živ - rekao je Vučić.Policijske ekipe i juče su dežurale ispred kuće Milana Beka u Ulici Andre Nikolića na Senjaku. Na licu mesta bio je i veći broj pripadnika MUP u civilu. U dvorište kuće, opasane zidinama visokim oko dva i po metra, juče oko 13 sati džipom se dovezao jedan muškarac. Inače, iz dvorišta, osim njega, niko nije ni izašao ni ušao.

Infografika: Mirko Žunić
Infografika: Mirko Žunić

Treći pomagačŽENA ODVEZLA NAPADAČE?Redakciji Kurira juče se javio čovek koji je tvrdio da su napadači na Milana Beka imali još jednog pomagača. Ta osoba, koja nije želela da se predstavi, rekla je da je dvojicu muškaraca u automobilu čekala žena.- Auto je bio udaljen kilometar od mesta zločina. Za volanom je bila žena. Kad je napadač pogodio Beka, on je sa svojim pomagačem otrčao do kola. Osoba koja je pucala sela je u auto, a drugi muškarac je pobegao pešaka - tvrdi ovaj čovek.

SumnjivoSIJALICA NAMERNO ODVRNUTA?Policija ispituje zašto nije radila samo jedna sijalica ulične rasvete, i to baš ona ispred kuće biznismena. Kako saznajemo u EDB i JP „Javno osvetljenje“, oni nisu imali prijava o kvaru ulične rasvete u toj ulici.- Kvara na mreži nije bilo jer u tom slučaju nijedna sijalica ne bi radila. Kad ne radi samo jedna sijalica, to znači ju je neko namerno odvrnuo ili je razbio. „Javno osvetljenje“ je poslednju prijavu za ovu ulicu imala 22. jula, kad je cela mreža bila u kvaru - objasnili su nam iz ovih preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track