POTRESNA ISPOVEST RODITELJA MALOG RADENKA: Ovo je prava istina o smrti dečaka iz Loznice
Foto: Printscreen YouTube

Preminuo usled lekarske greške

POTRESNA ISPOVEST RODITELJA MALOG RADENKA: Ovo je prava istina o smrti dečaka iz Loznice

Crna Hronika -

Roditelji Radenka Nikodinovića, osmogodišnjeg dečaka iz Loznice koji je preminuo usled lekarske greške, do detalja su opisali šta se sve dešavalo od trenutka kada su ga prvi put odveli u bolnicu, pa sve do trenutka kada im je saopšteno da im je sin preminuo.

"Ja sam radio u kafani taj dan. Žena me zvala telefonom i rekla mi da požurim da misli da je Rade slomio ruku. Kada sam došao, tu kod komšije video sam ga pored tobogana sa zavijenom rukom. Kada sam pomerio zavoj videla se nepravilnost na ruci. Stavio sam ga u automobil i odveo sam ga na Hitnu u Loznicu, a odatle su nas uputili na Ortopediju gde nas je primio doktor Bojanić", počeo je priču otac Milan.

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

Doktor Dobrivoje Bojanić je odmah video da se radi o lomu ruke pa je dete uputio na odeljenje za ortopediju.

"Kada je video ruku rekao nam je da je u pitanju prelom i da idemo da snimimo, a zatim da se vratimo kod njega. Sve smo obavili i vratili smo se kod njega. On je Radeta stavio na sto, a meni je rekao da izađem napolje i da sačekam. Pored doktora u ordinaciji su bile dve sestre i doktor, koji je urolog, ali mu je samo pomagao oko deteta", nastavio je on.

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

Doktor je, pogledavši snimak, rekao da je ruka savršeno nameštena i da nema razloga za brigu. Ipak, otac je na smiku uočio nepravilnost.

"Doktor Bojanić je video kako gledam snimak na šta sam mu odgovorio da vidim jednu tačku na kostima. On me smirivao rekavši da ne može sve da se sanira i da će to vremenom da sraste", dodao je Milan.

Nakon toga Radenku su sestre previle ruku i na ranu stavile jod i hidrgen. Međutim, isto veče dečaku se javlja temperatura.

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

"Odmah to veče, dete je imalo blažu temperaturu. Mi smo zavli doktora telefonom, nije se javljao. Rekao nam je da mu dajemo brufen u slučaju temperature", rekla je neutešna majka Zorica.

U utorak su roditelji odlučili da dete odvedu kod pedijatra zbog konstantne temperature.

SMRT MALOG RADENKA (8) Očajni roditelji: Bilo je strašno, kao da nam je sin ponovo umirao!

"U utorak smo otišli kod pedijatra, kod doktorke Milene Filipović. Rekla mi je da je sve u redu, a onda sam joj ispričala da je slomio ruku i ona nas je vratila kući. Nikakve nalaze nismo davali. Od izveštaja smo dobili samo snimke i recepte za lekove", dodala je ona.

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

Mukama nije bio kraj. Radenko je bivao sve čudniji.

"U utorak celu noć nije spavao. Bio je čudan. ustao je, dođe u krevet, pa hoda po kući. Rekao nam je da ga ništa ne boli. Malo se trznuo nekad, ali ništa nije pričao", rekli su roditelji gotovo istovremeno.

MALI RADENKO UMRO U MUKAMA: Mališana ubila gasna gangrena

Već u sredu trebali su da se jave kod doktora Bojanića na kontrolu.

"U sredu ujutru smo ponovo otišli za inekciju i da nam doktor Bojanić previje ranu. Ruka mu je bila natečena. Dete nije moglo da radi prstima. Ušli smo unutra, a doktor mu je samo oko palca sklonio gips. Nasuli su joda i hidrogena na ranu. Od njih niko nije nosio rukavice. Ni jednog trenutka nam nije rekao da ostanemo u bolnici", istakao je otac.

Radenko je iste večeri počeo da halucinira i da se trese. Roditelji su ga odveli u bolnicu odakle je upućen za Beograd, zahvaljujući savetu doktorke, koja je po rečima roditelja, anesteziolog.

(Pink/N. Petričević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track