PREBIJANJE ANDREJA VUČIĆA: Odloženo suđenje žandarmima zbog bolesti jednog od okrivljenih
Foto: Dado đilas

Nastavak 4. marta

PREBIJANJE ANDREJA VUČIĆA: Odloženo suđenje žandarmima zbog bolesti jednog od okrivljenih

Crna Hronika -
BEOGRAD - Suđenje osmorici žandarma koji su optuženi za prebijanje braće premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i još dvojice pripadnika vojne policije na dan održavanja Parade ponosa 2014, zakazano za danas odloženo je zbog bolesti jednog od okrivljenih.

Zbog bolesti okrivljenog Slavka Stojanovića suđenje je odloženo za 4. mart, kada bi trebalo da budu saslušani novinari televizije N1 Slobodan Španić i Jelena Zorić, koji su zabeležili incident.

Današnjem glavnom pretresu pristupio je samo okrivljeni Mitar Milosavljević koji očigledno nije bio upoznat sa činjenicom da je pretres odložen.

Osmorica Žandarma su optuženi za prebijanje braće premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i još dvojice pripadnika vojne policije na dan održavanja Parade ponosa 28. septembra 2014. godine.

Više tužilaštvo u Beogradu tereti pripadnike Žandarmerije da su kao saizvršioci počinili krivicno delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog. Optuženi su Prerag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić. Komandant voda Žandarma - Mitrović tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije. O incidentu postoji i video zapis koji su objavile gotovo sve televizije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track