PREVARANT IZA REŠETAKA: Lažnom Sergeju Trifunoviću određen pritvor do 30 dana

PREVARANT IZA REŠETAKA: Lažnom Sergeju Trifunoviću određen pritvor do 30 dana

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Šapčaninu F. J. koji se sumnjiči da se lažno predstavljao kao glumac Sergej Trifunović i tako varao građane.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je protiv okrivljenog odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, precizirala je portparol suda Tanja Koljenšić.

Koristeći više lažnih profila na Fejsbuku, sumjna se da se Filip J. lažno predstavljao kao poznati glumac i tako građane dovodio u zabludu da uplaćuju novac za Trifunovićevu humanitarnu organizaciju. Zapravo se radilo o računima koje je okrivljeni otvorio kako bi preuzimao protivpravno stečeni novac, saopštila je policija nakon njegovog hapšenja u sredu. Jedna identifikovana osoba je uplatila ukupno 345.000 dinara, a u toku su provere u vezi drugih potencijalno oštećenih osoba koje su novac uplatile F.J. On se sumnjiči za krivično delo prevare, a postupak protiv njega vodi Posebno tužilaštvo za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track