PRIJATELJI UHAPŠENOG ZBOG ŠPIJUNAŽE: Čedu je namestio rođak ili su ga pomešali s njim!
Foto: Nebojša Mandić

Čolovićeva rodbina u neverici i tvrdi

PRIJATELJI UHAPŠENOG ZBOG ŠPIJUNAŽE: Čedu je namestio rođak ili su ga pomešali s njim!

Crna Hronika -

Ima bliskog rođaka koji je major po činu, a ima nekretnine i imanje, što se sve pripisuje našem Čedi, navodi familija uhapšenog oficira

BEOGRAD - Rodbina i prijatelji Čede Čolovića, koji je uhapšen zbog sumnje da je špijunirao u Srbiji u korist Hrvatske, sumnjaju da je njemu to namestio bliski rođak ili da su ga pomešali s njim!Čolovića je u petak uhapsila Bezbednosno-informativna agencija (BIA) na autobuskoj stanici u Beogradu kad je otišao da kupi autobusku kartu kako bi otputovao u rodnu Dalmaciju.Ovo je nameštaljkaPoznanici Čolovića objašnjavaju da je on najverovatnije greškom uhapšen ili da mu je to namešteno jer Čeda, kako kažu, nije takav čovek.

- Čeda je pre rata radio u građevinskoj firmi „Udarnik“ u Drnišu. U Raškoj je završio školu za potporučnike i 1990. se aktivirao u vojsci JNA kao rezervni oficir. Dve godine kasnije JNA se raspala i Čeda je ostao u Vojsci Republike Srpske Krajine (VRSK). Godinu dana potom bio je ranjen u desnu ruku i stomak - priča jedan od bližih Čolovićevih rođaka i dodaje:

- Lečio se na VMA a u Hrvatsku je otišao šest godina kasnije, i to kad mu je majka preminula. Međutim, zanimljivo je da Čeda, koji je bio, a i sad je spreman da da život za Srbiju, ima rođaka koji je bio major po činu. Postoji mogućnost da su Čedu pomešali namerno ili slučajno s njim, odnosno da mu je taj rođak namestio sve ovo - kaže sagovornik Kurira.Prema njegovim rečima, do ovakvog zaključka je došao jer se za Čedu pisalo da je navodno major i da ima imanje.- Čeda nije bio major i nema imanja, on nema razloga da se dodvorava nikome niti da špijunira svoju zemlju. S druge strane, taj rođak, kome neću pominjati ime i prezime, bio je u bliskim vezama s Milanom Martićem i Milanom Babićem, i kad je došlo do sukoba, on je ostao na Babićevoj strani. Isto tako znam da je on imao psihičkih problema i da je kasnije dobio stan u Beogradu. Sve više verujem da je neko pomešao njih dvojicu ili da mu je baš taj rođak sve namestio kako bi sebe zaštitio - objašnjava za naš list bliski rođak Čede Čolovića i tvrdi da osumnjičeni nije bio ni u kakvom udruženju Krajišnika, dok je njegov rođak bio.U daljem razgovoru on demantuje izjavu Smiljana Reljića, bivšeg šefa hrvatske tajne službe, koji je rekao da je Čolović bio u Hrvatskoj pre 20 dana.Čita „Alana Forda“- Čeda je u Hrvatskoj bio poslednji put u aprilu ove godine, i to na oko dve nedelje, potom se vratio i tek je sada planirao da ide da obere grožđe i da se ponovo vrati. Čeda je čovek koji nikad nije želeo da priča o ratu i vojsci, voli da čita knjige i „Alana Forda“, rešava ukrštene reči... Nije voleo gužvu i uvek se sklanjao - kaže rođak.

Krenuo na putSPREMIO CIGARETE I KAFU ZA HRVATSKUU domu Čolovićeve sestre u sobi u kojoj je Čolović spavao zatekli smo dva boksa cigareta i oko kilogram kafe.- To je planirao da ponese da ima dok je u Drnišu. Sad je to ostalo u gomili razbacanih papira - priča potresena sestra Anka, koja ne veruje da je njen brat bilo šta loše uradio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track