PROGOVORIO OTAC UBICE SINIŠE ZLATIĆA: Neka dođu, nek me ubiju!
Foto: TANJUG JAROSLAV PAP

Nosiće na duši dok je živ

PROGOVORIO OTAC UBICE SINIŠE ZLATIĆA: Neka dođu, nek me ubiju!

Crna Hronika -

ŽITIŠTE - Ja sam nenormalan nakon svega što mi se dogodilo u životu. Otkud znam šta je bilo u Sinišinoj glavi? Sada da me ubiju, ne mogu ništa promeniti”, govori Radoslav Zlatić, otac ozloglašenog ubice Siniše Zlatića (38), koji je u noći petak na subotu u crno zavio Žitište, ubivši petoro i ranivši 22 osobe.

Radoslav je nerado govorio o tragediji i svom sinu, često zamuckujući ili dajući kratke i odsečne odgovore.

- Ja sam nenormalan posle svega što mi se desilo u životu. Ne znam šta da kažem, otkuda ja znam šta je bilo u njegovoj glavi?! Ja sam mu otac, ja ću to nositi na duši dok sam živ - rekao je Radoslav.

Inače, Siniša Zlatić je uzoran pritvorenik: redovno jede i šeta, malo govori, uglavnom spava. Ubica je smešten u samicu, a dobio je i advokata po službenoj dužnosti, koji ga, međutim, još nije posetio u pritvoru.Na pitanje da li je istina da je on doneo oružje sa ratišta, Radoslav je odgovorio ljutito: “Ko ste vi da ja vama pričam da li je to moje ili nije?”

Foto: Facebook Printscreen
Foto: Facebook Printscreen

O braku svog sina i nesrećne ubijene Dijane, koja je bila prva meta Sinišinog krvavog pira, Radoslav je samo kratko rekao da o tome ne zna ništa i da ne zna da li su se oni uopšte razveli.

Povodom spekulacija da mu pojedine porodice spremaju krvnu osvetu zbog krvoprolića, Radoslav kaže da se ne plaši.

- Koliko sam puta do sada mogao da poginem pa nisam... Neka dođu, nek me ubiju, šta ja tu mogu sada? - kaže on.

Iako otac ubice o tome nije želeo da govori, Radoslav je Sinišu posetio u zatvoru gde mu je doneo novu, čistu odeću.

U međuvremenu njegov devetogodišnji unuk proživljava sigurno najteže trenutke u životu. Dečak koji je ostao bez majke zbog pokolja za koji je odgovoran njegov otac i dalje je u šoku zbog svega što se dogodilo.

Foto: Stevan Jokić
Foto: Stevan Jokić

- Dete je slomljeno, teško mu je. Ne zna šta ga je snašlo. Kod nas je i tu će ostati - kazala je Ankica Savanović, sestra ubijene Dijane Zlatić.

Njena porodica brine o Dijaninom i Sinišom sinu, koga je otac u svom krvavom pohodu ostavio takoreći bez oba roditelja.

Masakr koji je počinio Siniša Zlatić počeo je oko 1.40 ujutru, u noći između petka i subote. Zlatić je poludeo od ljubomore kada je svoju bivšu suprugu video u društvu drugog muškarca, nakon čega je u kafić “Makijato” došao sa automatskom puškom i hicima ubio Dijanu Savanović (nekada Zlatić), Stevana Jojića, Vladimira Mijatovića, Vladimira Kosovića i Jovanu Popović. U pucnjavi je ranjeno 22 dvoje, uglavnom mladih ljudi i tinejdžera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track