PRVO OSNOVNO TUŽILAŠTVO: Dragoslav Kosmajac optužen za utaju poreza
Foto: Dragana Udovičić

Preti mu do 8 godina zatvora

PRVO OSNOVNO TUŽILAŠTVO: Dragoslav Kosmajac optužen za utaju poreza

Crna Hronika -

BEOGRAD - Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim ga tereti za utaju poreza, rekla je portparol tužilaštva Leposava Vijanović.

U tužilaštvu nisu precizirali o kom iznosu poreza je reč.

Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna od jedne godine do osam godina zatvora i novčana kazna. Pošto se u ovom slučaju vodi skraćeni postupak sud neće ispitivati optužni predlog već će uskoro zakazati suđenje.

Krivičnom prijavom policije koja je protiv njega bila podneta u novembru 2014. Kosmajac se teretio za još četiri krivična dela ali za njih nije optužen.

Kosmajac je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama najviših predstavnika vlasti dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je početkom oktobra prošle godine optužnicu protiv Kosmajca zbog zloupotrebe službenog položaja podstrekavanjem, ali ju je sud vratio na dopunu istrage. Odlukom višeg suda u Beogradu privemeno mu je oduzeto više od 20 objekata i lokala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track