RASKRINKAN ZELENAŠ: Za dug od 3.000 oteo stan od 52.000 evra!
Foto: Rojters

Efikasna akcija niške policije

RASKRINKAN ZELENAŠ: Za dug od 3.000 oteo stan od 52.000 evra!

Crna Hronika -
Postoje osnovi sumnje da je N. P., kao garanciju, tražio da otac oštećenog sačini fiktivni ugovor o kupoprodaji stana, u vrednosti od oko 52.000 evra, na ime M. Đ

BEOGRAD - Niška policija uhapsila je N. P. (1983) iz Niša kojeg tereti za zelenaštvo i prevaru, a koji je za posuđenih tri hiljade evra uz kamatu od pet odsto tražio garanciju da otac oštećenog sačini fiktivni ugovor o kupoprodaji stana, u vrednosti od oko 52.000 evra.

Policija navodi da je zbog sumnje da je počinio prevaru uhapšen i i M. Đ. (1984) iz Niša.

Sumnja se da je N.P., početkom februara 2015. godine, pozajmio novac oštećenom u iznosu od oko tri hiljade evra, sa ugovorenom mesečnom kamatom od pet odsto.

Postoje osnovi sumnje da je N. P., kao garanciju, tražio da otac oštećenog sačini fiktivni ugovor o kupoprodaji stana, u vrednosti od oko 52.000 evra, na ime M. Đ.

Ugovor je overen kod notara, a osumnjičeni su obećali da će ugovor biti poništen kada oštećeni vrati novac.

Takođe, sumnja se da je M. Đ., početkom marta 2015. godine, na nagovor P. N., dao punomoćje advokatu i preneo stan na svoje ime.

Prilikom pretresa stana P. N. policija je pronašla nekoliko ugovora o pozajmici, platne i kreditne kartice, kao i lična dokumenta za koja se sumnja da potiču od oštećenih građana.

Policija u saopštenju navodi da intenzivno radi na utvđivanju identiteta oštećenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track