RAT MAFIJAŠA: Ubice čitav sat čekale Mutavog u žbunju!
Foto: Printscreen

Novi detalji istrage brutalnog ubistva vođe navijača Partizana u Beogradu

RAT MAFIJAŠA: Ubice čitav sat čekale Mutavog u žbunju!

Crna Hronika -

Dvojica napadača nisu presekli put Aleksandru Stankoviću - Saletu Mutavom (30) svojim kolima, već su izleteli iz zasede i izrešetali ga, a potom ih je pokupio BMW

BEOGRAD - Dvojica atentatora koja su izrešetala Aleksandra Stankovića - Saleta Mutavog (30), vođu navijača Partizana, čekala su ga skrivena u žbunju na uglu Bačvanske i Gospodara Vučića u Beogradu, otkriva Kurir.Iako se u početku verovalo da su ubice svojim BMW presekle automobil u kome se nalazio Stanković, naš izvor navodi da su napadači strpljivo čekali da se žrtva pojavi.

Telohranitelj u kolima- Stanković je u teretanu u četvrtak uveče stigao oko 20 časova, sat vremena pre ubistva. Ušao je u garažu iz Ulice gospodara Vučića i tu ostavio automobil. Kad je završio trening, s telohraniteljem Miloradom Đurićem krenuo je kući - kaže naš sagovornik.On objašnjava da je garaža u kojoj se Stanković bio parkirao kružnog oblika.- Izlaz se nalazi u Bačvanskoj ulici. Stanković i Đurić su izašli i preprečili ulicu kako bi skrenuli ka Zvezdari. U tom trenutku dvojica maskiranih napadača izletela su iz žbunja i otvorila vatru. Oni su ga inače čekali na tom mestu od trenutka kad je ušao u teretanu, znači oko sat vremena - priča izvor Kurira iz istrage.Napadači koji su izveli ovu surovu likvidaciju zaskočili su Stankovićev „audi A6“ sa dve strane.- Jedan se nalazio na bočnom prozoru, dok je drugi maltene skočio na šoferšajbnu. Pucali su istovremeno iz dva „kalašnjikova“ i ispraznili šaržere, oko 60 metaka. Đurić, Stankovićevo obezbeđenje, inače čuvar u zatvoru, koji se nalazio na zadnjem sedištu „audija“, potegao je pištolj, ali je napadač koji je bio na prozoru to video i ispalio nekoliko metaka ka njemu - objašnjava naš izvor iz istrage.Da su profesionalne ubice izvele surovu likvidaciju, govori i podatak da je telo Saleta Mutavog gotovo obezglavljeno.- Napadači su mu pucali samo u glavu i vrat, a od brojnih metaka glava mu je bilo gotovo otkinuta od tela. Nakon što su završili s pucnjavom, potrčali su ka Ulici gospodara Vučića, gde ih je čekao parkirani BMW, kojim su se odvezli ka Zvezdarskoj šumi. Tamo su automobil polili benzinom i zapalili ga - dodao je naš izvor.Kako saznajemo od izvora upućenog u istragu, ovo je samo početak serije žestokih okršaja između sukobljenih narko-klanova iz Crne Gore u koji su umešani i kriminalci iz Srbije.- Ubistvo Saleta Mutavog verovatno je samo upozorenje i poruka beogradskim kriminalcima. Očekuje se da će doći do novog obračuna, naročito nakon informacije da je u zemlju uneta velika količina oružja i opreme za likvidaciju - tvrdi naš izvor.Sukob zbog drogeMotiv napada su najverovatnije poslovi u vezi s narkoticima.- Operativci su došli do saznanja da je u pozadini svega sukob zbog velike količine droge, čija se vrednost procenjuje na pola miliona evra. Došlo je do nesporazuma između narko-bosova, i navodno su Saletovi momci bili veoma drski i bahati u ophođenju, što je isprovociralo brutalno ubistvo vođe navijača - objasnio je naš sagovornik iz istrage.Podsetimo, nakon likvidacije uhapšen je bivši član bande Pink Panteri D. M., za koga se sumnja da je bio u kontaktu s ubicama.- On zasad nije osumnjičen da je pucao u Stankovića, ali je zbog ranijih incidenata i veza s kriminalcima bezbednosno interesantan - kaže naš sagovornik.Teško ranjeni Đurić, koji je u Urgentnom centru, nije životno ugrožen.

Ministar policije Nebojša StefanovićBIĆE JOŠ HAPŠENJA U VEZI S OVIM UBISTVOMMinistar policije Nebojša Stefanović izjavio je da delovanje policije u rasvetljavanju ubistva navijača Aleksandra Stankovića ide u dobrom pravcu i da uskoro očekuje hapšenje još osoba povezanih s tim ubistvom.- Ovo je deo veće priče i nije u svemu učestvovala samo jedna mafijaška organizacija. Naš rad ide dobrim putem i ja ne bih ništa više dodavao da ne bih ugrozio i rad i osobe koje se time bave - izjavio je Stefanović.On je tokom posete Policijskoj upravi u Leskovcu naveo da se broj ubistava smanjuje u odnosu na pre deset godina, ali da će policija raditi na tome da poveća bezbednost građana.- Prošle godine smo imali 91 ubistvo, a ove 75 i verujem da će do kraja godine taj broj biti manji nego prošle godine. Naravno, mi nećemo da se pomirimo s tim i zato ćemo nastaviti da radimo još više preventivno - naglasio je ministar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track