RAT SRPSKE I CRNOGORSKE MAFIJE: Šaranović šesta žrtva KRVAVE OSVETE! Evo kako je sve počelo!
Foto: Dan

OKO ZA OKO

RAT SRPSKE I CRNOGORSKE MAFIJE: Šaranović šesta žrtva KRVAVE OSVETE! Evo kako je sve počelo!

Crna Hronika -

U ubistvu Slobodana Šaranovića (79) učestvovali su profesionalci iz regiona, koji su več učestvovali u brojnim likvidacijama u Srbiji, Crnoj Gori i BiH, saznaje KURIR!

BUDVA - Slobodan Šaranović (79), kontroverzni biznismen iz Crne Gore koji je osumnjičen za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, izrešetan je u subotu uveče ispred svoje kuće u Budvi, dok je bio u društvu neimenovane osobe, saznaje Kurir.

Međutim, svedok ubistva nije mogao da pomogne policiji jer nije prepoznao ljude koji su pucali na Šaranovića.

Ubistvo Nikole Bojovića (Foto: Zorana Jevtić)
Ubistvo Nikole Bojovića (Foto: Zorana Jevtić)

Ubice Slobodana Šaranovića su, kako saznajemo, profesionalci iz regiona koji su već učestvovali u brojnim ubistvima u Srbiji, Crnoj Gori i BiH. Oni su brižljivo isplanirali surovu likvidaciju ispred njegovog porodičnog doma u naselju Dubovica, a u prilog tome govori i to što su koristili dva različita oružja.Saslušanje barskog klanaKako navode crnogorski mediji, na mestu zločina pronađeno je nekoliko čaura različitog kalibra.

- Na Šaranovića je najverovatnije pucano iz automatske puške sa nekoliko metara udaljenosti od ulaza u zgradu u kojoj je živeo. Ubice, koje su se nalazile u automobilu u pokretu, ispalile su petnaest hitaca na Slobodana - kaže dobro obavešten izvor.

Šaranović, optužen da je naručilac ubistva Nikole Bojovića 2013. godine u Beogradu, preminuo je odmah usled teških povreda.

Sahrana Nikole Bojovića (Foto: Aleksandar Jovanović)
Sahrana Nikole Bojovića (Foto: Aleksandar Jovanović)

- Forenzičari i policijske ekipe satima su radile uviđaj, a grad je bio u potpunosti blokiran, kako niko ne bi mogao da ga napusti. Prema prvim informacijama, nadzorne kamere kojima je pokriven ovaj kvart verovatno su snimile napadače - dodao je naš sagovornik.

Prema informacijama do kojih je Kurir došao, u Crnoj Gori su u subotu uveče privođeni pripadnici barsko-budvanskog klana. Kao što smo ranije pisali, Šaranović je verovao da je Luka Bojović, koga je dovodio u vezu sa ubistvom svog brata Slobodana, blizak s tim i škaljarskim klanom.- Javna je tajna da je Šaranović bio u zavadi sa škaljarskom i barsko-budvanskom ekipom. Zbog toga su preksinoć pojedini članovi privedeni na informativni razgovor, kako bi se utvrdilo da li imaju saznanja o Šaranovićevoj likvidaciji - kaže naš izvor.

Izbegao smrt u decembruCrnogorska policija je saopštila da traga za ubicama.- Sumnja se da je likvidaciju izvela ekipa plaćenih ubica iz Bosne i Hercegovine koja je zadužena za ubistva u regionu. To su ljudi koji su obučeni i koji su prošli ratove devedesetih godina. Postoji mogućnost da su u vozilu bila njih četvorica - navodi dobro obavešten izvor Kurira.Podsetimo, Šaranović je pušten iz pritvora početkom decembra. Krajem tog meseca prijavio je da mu je na ulici prišao mladić s pištoljem i rekao da je ima nalog da ga ubije. Mladić je od ubistva odustao, predavši pištolj i mobilni telefon Šaranoviću. On je tada tužilaštvu ispričao da mladića ne poznaje, ali da zna ko ga je poslao. Odbio je da kaže ime nadležnima i rekao da će sam rešiti problem.- Nakon tog incidenta Šaranović je zatražio dozvolu za nošenje oružja, ali ona mu nije data. Očigledno je da je bio u strahu za svoj život. Nije imao vidljivo obezbeđenje, ali postoji mogućnost da je na njega malo više obraćana pažnja - kaže naš sagovornik.Čuli se pre tri danaAdvokat Ivan Bajazit, koji je zastupao Slobodana Šaranovića, rekao je za Kurir da je za smrt svog klijenta saznao iz medija.- Čuli smo se pre tri dana u vezi s postupkom koji se protiv njega vodi u Beogradu. Malo smo komentarisali svedočenja koja su do sada obavljena. Ništa nije slutilo na tragediju - kratko je rekao nam je Bajazit. Podsetimo, u julu 2016. Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu podiglo je optužnicu protiv sedam osoba zbog ubistva Bojovića: Slobodana Šaranovića, Miloša Delibašića, Miloša Vojinovića, Slaviše Novakovića, Ratka Koljenšića, Saše Cvetanovića i Gorana Bojanića.Miloš Vojnović priznao je da je Slobodan Šaranović naručio ubistvo Nikole Bojovića jer je smatrao da je Luka Bojović kriv za ubistvo brata Branislava.

Boža Spasić, bivši inspektorNEZAPAMĆENO JE DA UBIJU ČOVEKA OD 80 GODINABoža Spasić, bivši inspektor, kaže da ubistvo Slobodana Šaranovića može da bude povezano s krvnom osvetom, ali i borbom klanova, do potpunog istrebljenja:- U krvnoj osveti obično učestvuje neko od članova porodice, a ovde se radi o totalnom ratu do uništenja crnogorskih klanova povezanih s beogradskim podzemljem. Ono što ovo ubistvo izdvaja od drugih, a što je nezapamćeno u istoriji kriminala, jeste da je ubijen neko star 80 godina.

Dobrivoje Radovanović, kriminologNISAM SIGURAN DA ĆE STATI S UBISTVIMAKriminolog Dobrivoje Radovanović ne veruje da je reč o klasičnoj krvnoj osveti.- Mislim da je ovo ubistvo osveta, ali vezana za mafijaške poslove koji možda nemaju veze s drogom, već nekim drugim kriminalnim aktivnostima. S druge strane, nisam baš siguran da će se stati sa ovim ubistvom. Organizovani kriminal ima razne pipke, interese, razne ljude koji su evoluirani u njega, a to su čak i oni za koje nikad ne sumnjamo da se bave kriminalom - rekao je Radovanović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 13.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track