SAČEKUŠA U SUBOTICI: Izrešetan sestrić vladike Irineja
Foto: Damir Dervišagić

Preduzetnik ubijen na motoru pred kućom

SAČEKUŠA U SUBOTICI: Izrešetan sestrić vladike Irineja

Crna Hronika -

Mirko Milićević zvani Hajčar (42), sin rođene sestre episkopa bačkog Irineja Bulovića, ubijen preksinoć u sačekuši u blizini svoje kuće u subotičkom Novom naselju

SUBOTICA - Poznati biznismen Mirko Milićević (42) ubijen je preksinoć u sačekuši u Ulici Bože Sarčevića u subotičkom Novom naselju, kad se na motoru vraćao kući. U njega su zasad nepoznati napadači ispalili nekoliko hitaca iz pištolja i ubili ga na mestu.

Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt Milićevića, a policija je odmah pokrenula potragu za napadačima i blokirala sve prilaze gradu i izlaze iz njega.Ubijeni Milićević bio je rođeni sestrić episkopa bačkog Irineja (Mirka) Bulovića i uspešni biznismen i preduzetnik u Subotici.

Kako Kurir saznaje, Milićević se bavio poslovanjem s nekretninama, a pojedini meštani ovog dela Subotice tvrde i da je pozajmljivao novac na kamatu. U svom gradu važio je za opasnog momka još od tinejdžerskih dana, jer je navodno predvodio navijačku grupu Hajčari, po kojoj je i dobio nadimak.TabloidiPojedini tabloidi koji su pisali o episkopu bačkom Irineju i njegovim vezama s političkim moćnicima nisu zaobišli ni ubijenog Milićevića, koga su optuživali da je još od rane mladosti, tokom devedesetih, sarađivao s vrhom SPS.

Navijačku grupu Hajčari, koju je predvodio, okarakterisali su kao huligansku jer se krajem devedesetih, pored iznuda i uterivanja dugova, bavila i raznim prljavim poslovima po Subotici i okolini, a po narudžbini režima Slobodana Miloševića. Nakon oktobarskih promena 2000, Milićević se navodno odmah priklonio novoj vlasti, da bi ubrzo počeo da se bavi prodajom nekretnina.KamateMeštani Subotice s kojima je Kurir juče razgovarao kažu da se Milićević bavio čak i zelenašenjem.- Znam da je pozajmljivao novac na kamatu. Zasigurno je da se nije bavio baš čistim poslovima, o čemu najbolje svedoči to kako je završio - kazala je jedna stanarka ulice u kojoj se ubistvo dogodilo.

LuksuzVOLEO JAHTE I GLISERESubotičani koji su poznavali Milićevića kažu da nije skrivao koliko je uspešan u svojim poslovanjima, kao i da je voleo luksuzan život. Pored skupih putovanja, automobila i motora, Milićević je posebno voleo da kupuje plovila. Pre nekoliko godina postao je vlasnik ekskluzivne jahte, a samo nekoliko dana pre nego što je ubijen kupio je i gliser.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja