SAMOUBISTVO ČISTAČICE Ljubinka je rekla kolegama: Ubiću se čim dobijem otkaz!
Foto: Facebook Ps

Tragedija u Domu zdravlja u Majdanpeku

SAMOUBISTVO ČISTAČICE Ljubinka je rekla kolegama: Ubiću se čim dobijem otkaz!

Crna Hronika -
Nije mogla da se pomiri da će ostati bez posla, strahovala je da neće imati od čega da živi, kažu kolege otpuštene spremačice Ljubinke Dervišević (56), koja se obesila u podrumu svoje zgrade

MAJDANPEK - Ljubinka Dervišević (56), čistačica u Domu zdravlja u Majdanpeku, koja se obesila u podrumu zgrade u kojoj je živela, najavila je kolegama da će se ubiti ukoliko dobije otkaz.Prema rečima Ljubinkine rodbine, ona je u subotu uveče izašla iz stana u kom je živela sa dva sina i snajom.Najavila svoju smrt- Pošto se dugo zadržala, sin je krenuo da je traži po komšiluku, a potom i u podrumu. Bio je šokiran prizorom kada je ugledao majku kako visi na betonskoj gredi. Obesila se, kako sam razumela, vlaškom torbom. Sin je pokušao da joj pomogne, zvao je Hitnu pomoć i policiju, ali joj nije bilo spasa - rekla je za Kurir rođaka nesrećne žene.Ljubinkine koleginice kažu je ona nedavno pokušala da se ubije.- Čim nam je rečeno da ćemo dobiti otkaz, ona je počela da priča da će se ubiti jer nema novca za račune, hranu i lekove jer živi od te jedne plate. Pre dve nedelje pojavila se sa maramom oko vrata na poslu. Vrat joj je bio modar te sam je pitala da mi kaže šta se dogodilo. Ispričala je da su joj pali kablovi na glavu. Ubeđivala sam je da mi kaže istinu i onda mi je priznala da je pokušala da se obesi - priča kroz suze naša sagovornica i dodaje:- O tome su bili obavešteni nadležni, vodili su je i kod lekara. Govorili smo im da će se ubiti, da obrate pažnju na nju. Nije verovala da će dobiti drugi posao i zbog toga je i odlučila da izvrši samoubistvo. Žao mi je zbog nje.Da je otkaz razlog samoubistva, svedoči i poruka koju je Ljubinkina rođaka ostavila na društvenoj mreži.- Nije se mogla pomiriti sa surovom istinom, da pred penzijom ostane bez posla. Još žalosnije od svega je što ništa nije bilo preuzeto nakon jednog neuspešnog pokušaja. Pitam se na koji način i kako se reaguje ako je neko psihički rastrojen i labilniji posle saopštenja da će ostati bez zaposlenja, da li se uopšte neko brine o bolesnima u našem medicinskom centru - napisala je ogorčena rođaka.Život posvetila deciPrijatelji kažu da je Ljubinka bila dobra žena i domaćica.- Život je posvetila deci. Otac joj je preminuo, a majka joj živi u Debelom Lugu. Od trenutka kada je čula za ćerkinu smrt, pala je u depresiju i jedva da reč progovara. Ljubinki je posao bio sve i kad ga je izgubila, verovatno više nije videla svrhu svog života - pričaju sa setom naši sagovornici.Ljubinka Dervišević biće sahranjena danas u Majdanpeku.

PrijateljBILA JE MNOGO ZABRINUTAPrijatelj Ljubinke Devrišević kaže za Kurir da ne može da veruje šta se dogodilo.- Posetio sam njenu porodicu, izjavio im saučešće. Ljubinka je bila zabrinuta zbog otkaza, bojala se za svoju budućnost, kako će sama izaći na kraj. Strašna tragedija, ne mogu da poverujem da je nema. Bila je veoma dobra žena - kratko nam je rekao komšija.

Direktor Doma zdravljaNASTAVILA BI DA RADIDirektor Doma zdravlja u Majdanpeku Miljojko Nešović izjavio je da su od Ministarstva zdravlja dobili nalog da smanje broj nemedicinskog osoblja, pa je otkaz dobila i spremačica Ljubinka Dervišević.- Na sastanku sa predsednikom opštine i u prisustvu otpuštenih radnica koje su dobile otpremninu dogovoreno je da se angažuju u okviru agencije za čišćenje. Očekivalo se da počnu ponovo da rade - kaže Nešović.

(D. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja