SRPSKA SAPUNICA: Ivana traži od Čumeta 200.000 za alimentaciju
Foto: Stefan Jokić

Brakorazvodna parnica surčinskog para

SRPSKA SAPUNICA: Ivana traži od Čumeta 200.000 za alimentaciju

Crna Hronika -
Opet svađa Ljubiša Buha i njegova supruga Ivana nisu uspeli da se dogovore o iznosu mesečnog izdržavanja za ćerku, ali ni o starateljstvu nad maloletnom Anđelijom

BEOGRAD - Ivana Buha, još uvek zakonita supruga najpoznatijeg srpskog svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, juče je tokom brakorazvodne parnice zatražila od suda da joj mesečnu alimentaciju poveća sa 10.000 dinara na 200.000 dinara mesečno!Kako izvor Kurira iz Prvog osnovnog suda kaže, Ivana Buha je ovaj zahtev obrazložila činjenicom da joj mesečno samo za njihovu ćerku treba 30.000 dinara, dok bi ostatak trebalo da zadovolji njene potrebe.Bitka za starateljstvo- U sud je juče prvi put doveden i Ljubiša Buha Čume. Rasprava supružnika koji pokušavaju da se zakonski rastave trajala je duže od tri sata. Buha je osporio njen zahtev da daje tako visoku mesečnu alimentaciju, a na kraju je insistirao na tome da sudija unese u zapisnik šta supruga traži od njega - kaže izvor Kurira.

On podseća da je na prethodnom ročištu sud odredio visinu alimentacije od 10.000 dinara za izdržavanje ćerke, pošto je utvrdio da je Buha penzioner i da ima minimalna primanja, pa da ne može da izdvoji više novca.

- Ivana je, međutim, pokušala da ubedi sudiju da može da pribavi dokaze da njen suprug ima i druge prihode koji nisu prijavljeni - dodaje sagovornik iz suda.

Iz CZ u sud... Čume iz pritvora dovezen na brakorazvodnu parnicu
Iz CZ u sud... Čume iz pritvora dovezen na brakorazvodnu parnicu

Osim novca, supružnici nisu uspeli da nađu mirno rešenje ni za starateljstvo nad ćerkicom Anđelijom.- Starateljstvo nad maloletnom devojčicom privremeno je dodeljeno Ivani, jer je ona majka deteta, ali i zbog toga što je otac trenutno u pritvoru. U nastavku postupka, koji ni juče nije završen, trebalo bi da se obavi psihološko veštačenje oba supružnika kako bi sud doneo konačnu odluku o starateljstvu - objašnjava sagovornik iz suda.Svedok-saradnik koji se iza rešetaka našao pošto ga je supruga optužila da je pretio njoj i pripadnicima njenog policijskog obezbeđenja i Ivana Buha, kako navodi naš sagovornik, ni juče nisu propustili priliku da se svađaju u sudnici.Teške rečiPrilikom susreta u sudu njih dvoje su i dosad razmenjivali teške reči. Nekoliko puta Buha je optužio suprugu da se lečila u psihijatrijskoj ustanovi i da je luda, kao i da mu je tražila novac kako ga ne bi optuživala za najteža krivična dela. On je govorio da joj je, dok su bili u braku, kupovao skupocene sove, majmune i automobile, uključujući i „ferari“ za čije je falsifikovanje dokumenata kasnije optužen.S druge strane, supruga od koje se razvodi optužila ga je da stoji iza nekoliko nerešenih ubistava, kao i za prebijanje i pretnje koje joj je navodno upućivao čak i kad se našao iza rešetaka.Ivana Buha, kao ni advokat Ljubiše Buhe Zdravko Đukanović, juče nisu želeli da komentarišu šta se događalo iza zatvorenih vrata tokom brakorazvodne parnice.

SupružniciVIĐENJE ZAKAZANO I ZA SUTRALjubiša Buha Čume juče je u sud na Novom Beogradu doveden iz Centralnog zatvora, i to u pratnji pripadnika Žandarmerije. On i njegova supruga najverovatnije će se i sutra sresti u Palati pravde, gde bi trebalo da mu bude nastavljeno suđenje za falsifikovanje dokumenata za ukradeni „ferari“, kao i nove pretnje supruzi. On je, podsetimo, sredinom novembra odležao jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog toga što je bio nasilan prema supruzi, kao i zbog pretnji pripadnicima njenog obezbeđenja, ali je tad, umesto da bude pušten na slobodu, ponovo završio u pritvoru zbog „ferarija“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track