Serž Bramerc: Ne znam zašto suđenje Šešelju toliko traje

Glavni tužilac bez objašnjenja

Serž Bramerc: Ne znam zašto suđenje Šešelju toliko traje

Crna Hronika -
Podsetio je da je presuda Šešelju planirana za oktobar prošle godine, ali da je ona odložena zbog promene sudije u tom slučaju

PODGORICA, - Glavni tužitelj Haškog tribunala za ratne zločine Serž Bramerc rekao je danas u Podgorici da je zadovoljan postupkom protiv bivšeg lidera bosanskih srba Radovana Kardžića i izrazio nadu da će sudije što pre doneti presudu. Za razliku od procesa Karadziću, on, međutim, nije pozitivno ocenio suđenje Vojislavu Šešelju i nije mogao da saopšti kada bi taj proces mogao da bude okončan.

Bramerc je novinarima u Podgorici izrazio očekivanje da će sudije u najskorije vreme saopštiti presudu u slučaju koji je nedavno okončan protiv Karadzića, on međutim nije mogao da saopšti kada bi se mogao očekivati kraj suđenja lideru SRS-a Vojislavu Šešelju.

On je rekao da Šešlj u deset godina dugom suđenju "koristi svaku priliku da oteža suđenje", ali je dodao da takvo ponašanje lidera radikala "nije dovoljan izgovor ili razlog koji bi objasnio zbog čega ovo suđenje i dalje traje".

Podsetio je da je presuda Šešelju planirana za oktobar prošle godine, ali da je ona odložena zbog promene sudije u tom slučaju. Bramerc je zaključio da je na sudijama da odrede kada će doneti presudu u slučaju protiv Šešelja. Bramerc je danas završio dvodnevnu posetu Crnoj Gori, prvu od imenovanja na duznost glavnog haškog tužioca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track