SLUČAJ FARMAKOM: Počelo suđenje Miroslavu Bogićeviću
Foto: Zorana Jevtić

Specijalni sud

SLUČAJ FARMAKOM: Počelo suđenje Miroslavu Bogićeviću

Crna Hronika -

BEOGRAD - Suđenje vlasniku "Farmakoma" Miroslavu Bogićeviću, iz ŠŠapca, i jošš ššestoro optužženih za nezakonito odobravanje i korišćenje 32 kredita Privredne banke Beograd AD Bogićevićevoj kompaniji počelo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Bogićević je došao u sud u pratnji advokata i nije davao izjave za medije.Današnji pretres krenuo je čitanjem optužžnice, a trebalo bi da se nastavi uvodim rečima tužžilaštva za organizovani kriminal i odbrane.

Iznoššenje odbrane optuženih moglo bi da krene sutra s obzirom da je suđenje zakazano od ponedeljka do četvrtka.

Optužžnicom Tužilaštva za organizovani kriminal osim Bogićevića obuhvaćeni su i predsednik kreditnog odbora Privredne banke Beograd Miodrag Salaši, članovi kreditnog odbora te banke Aleksandra Janković, Vera Medić i Predrag Toššić, zatim zamenik člana kreditnog odbora Duššan Vujadinović i finansijski direktor koncerna "Farmakom MB" Olivera Đorđević.

Optužžnicom se optužuju da su izvršili krivično delo zloupotreba položžaja odgovornog lica kojim je "Farmakomu MB" pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 3,4 milijarde dinara.

Bogićević je bio uhapššen u novembru 2014, a i u pritvoru je proveo ššest meseci, posle čega je u junu proššle godine prebačen u kućni pritvor koji mu je ukinut 6. novembra 2015. godine, uz zabranu napušštanja boraviššta, tako da se sada brani sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja