SLUČAJ KANTRIMEN: Marku Milićevu 4,5 godina za smrt Luke Jovanovića
Foto: Kurir Štampano

Nesreća na Brankovom mostu

SLUČAJ KANTRIMEN: Marku Milićevu 4,5 godina za smrt Luke Jovanovića

Crna Hronika -
Nesreća na Brankovom mostu dogodila se u julu 2014. godine, kada se Luki Jovanoviću i njegovim prijateljima na Brankovom mostu pokvarila "lada". Kad su izašli da pomere automobil u zaustavnu traku, udario ih je "mini kantrimen"

BEOGRAD - Marko Milićev (34) osuđen je na 4,5 godina jer je svojim automobilom "kantrimen" izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Luka Jovanović.

Bratislav Vesović, kum Milićeva, koji je osumnjičen da je učestvovao u sakrivanju kantrimena osuđen je na godinu dana, dok je taksista Saša Janković dobio sedam meseci uslovno dve godine.

Žrtva Luka Jovanović (Foto: Alekasndar Jovanović)
Žrtva Luka Jovanović (Foto: Alekasndar Jovanović)

Na ovu presudu tužilaštvo, osuđeni i njhovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. Sud je utvrdio da je Milićev izvršio krivična dela "tešško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja" i "nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći" jer je kobne noći u pijanom stanju vozio neprilagođenom brzinom i nakon incidenta nije stao da vidi šta se dogodilo.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se u julu 2014. godine, kada se Luki Jovanoviću i njegovim prijateljima na Brankovom mostu pokvarila "lada". Kad su izašli da pomere automobil u zaustavnu traku, udario ih je "mini kantrimen".

Saputnice iz kantrimena (Foto: Aleksandar Jovanović)
Saputnice iz kantrimena (Foto: Aleksandar Jovanović)

Optuženi Milićev je pobegao sa mesta nesreće, a Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru. Nakon incidenta, Milićev se krio u Turskoj, pa u Kini, odakle je deportovan u Srbiju.

Ranije su osuđene Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po ššest meseci kućnog zatvora.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Tokom suđenja nije otkrio šta se dogodilo sa spornim automobilom. Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su te večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili uz priznanje krivičnog dela.

(EPK/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track