ŠOKANTNO SVEDOČENJE BIVŠEG FUNKCIONERA SPS: Čuvao me ubica Ćuruvije!
Foto: Profimedia

Potvrdio

ŠOKANTNO SVEDOČENJE BIVŠEG FUNKCIONERA SPS: Čuvao me ubica Ćuruvije!

Crna Hronika -

ISKAZ Na dan kada je ubijen novinar, svedok tvrdi da obezbeđenje nije bilo s njim jer nije bio u Beogradu, a da je za likvidaciju saznao od Đinđića

BEOGRAD - Milorad Vučelić, nekadašnji funkcioner SPS i predsednik Partizana, potvrdio je juče pred Specijalnim sudom da je optuženi za ubistvo Slavka Ćuruvije, Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, u vreme zločina bio u njegovom privatnom obezbeđenju.

Vučelić dolazi na suđenje (Foto: Dragana Udovičić)
Vučelić dolazi na suđenje (Foto: Dragana Udovičić)

- Na dan kada se ubistvo dogodilo, bio sam u Crvenki i niko od pripadnika obezbeđenja nije bio sa mnom. Šta se dogodilo tog dana, saznao sam od mog prijatelja Zorana Đinđića - rekao je Vučelić pred sudom.Smena u SPSOn je objasnio da je Miroslava Kuraka angažovao kad je ostao bez službenog obezbeđenja 1998, kad je smenjen s mesta generalnog sekretara SPS.

- Po savetu mojih prijatelja Jovice Stanišića i Frenkija Simatovića, angažovao sam Kuraka i njegove momke. Taj angažman trajao je do aprila 1999 - objasnio je bivši funkcioner SPS.

Begunac... Miroslav Kurak poslednji put viđen u Tanzaniji
Begunac... Miroslav Kurak poslednji put viđen u Tanzaniji

Sudsko veće, tužilaštvo i odbranu optuženih Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka najviše je interesovalo ko je koristio mobilni broj koji su bazne stanice registrovale u blizini mesta ubistva, a koji je preko jedne privatne firme uzet za njegove potrebe.- Među prvim stvarima kada sam ih angažovao, bilo je da im nabavim kartice za mobilne telefone. Bila su dva broja, jedan od njih je koristio Miroslav Kurak, ali ne znam tačno koji. Te kartice za mobilne telefone jedino su što me dovodi u vezu s ovim - objasnio je on.Milorad Vučelić je tokom kratkog svedočenja objasnio i da su se, prema njegovim saznanjima, jer je Ćuruviju dobro poznavao, novinar i Mirjana Marković često sastajali.

Politička tračarenja- Iz tih susreta proizilazile su mnoge neprilike u SPS, jer su se svodile na politička tračarenja - rekao je Milorad Vučelić.On je pojasnio i da je knjiga Dušana Mihajlovića „Povlenske magle i vidici“, koju je bivši ministar s posvetom namenio Slobodanu Miloševiću, ostala kod njega jer je haški pritvorenik nije želeo.- Milutin Mrkonjić me je zamolio da mu je odnesem u Hag, ali Sloba nije hteo da je uzme - otkrio je on i dodao da je u posveti pisalo „nešto u smislu da Mihajlović zna da je on jedini krivac za likvidacije, ali Ćuruvija nije pomenut“.Jelena Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SAJ i Zelene beretke zajedno protiv terorista

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track