SPREČEN ŠVERC NA BATROVCIMA: Pojas od zlata, narukvice, minđuše i prsten krio između sedišta
Foto: Carina

Uspeh srpskih carinika

SPREČEN ŠVERC NA BATROVCIMA: Pojas od zlata, narukvice, minđuše i prsten krio između sedišta

Crna Hronika -
BEOGRAD - Carinici su sprečili više pokušaja krijumčarenja, a među njima i dva pokušaja krijumčarenja zlatnog nakita, uključujući pokušaj krijumčarenja skoro 600 grama zlatnog nakita, na graničnom prelazu Batrovci, 30. januara, saopštila je danas Uprava carine.

Holandski državljanin turskog porekla pokušao je da sakrije pojas od zlata, lanac, narukvice, minđuše i prsten u kaseti između vozačkog i suvozačkog sedišta.

Carinicima je, na uobičajeno pitanje, odgovorio da nema ništa što bi prijavio za kontrolu, međutim, detaljnim pregledom automobila, u ženskoj torbici pronađen je pomenuti zlatan nakit. Slučaj je u dalju nadležnost preuzeo sud u Sremskoj Mitrovici, navodi se u saopštenju.

Istog dana je na graničnom prelazu Horgoš prilikom ulaska u zemlju zaplenjen nakit od belog zlata, koji najverovatnije sadrži dijamante. Prilikom detaljne kontrole automobila slovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao slovački državljanin srpskog porekla, pronađen je privezak od belog zlata sa šest utisnutih kamenčića i jednim biserom, niska od belog zlata sa pet utisnutih kamenčića i aparat za utvrdjivanje autentičnosti dragog kamenja "Presidium Multi Taster III".

Nakit od belog zlata u kombinaciji sa dragim kamenjem nalazio se u torbici među stvarima na zadnjem sedištu automobila, a putnik, koji je putovao sam na relaciji Budimpešta - Sarajevo, stigao je na granični prelaz u traci obeleženoj zelenim semaforom, čime se deklarisao kao neko ko nema ništa da prijavi za carinjenje.

Kako je taj 75-godišnji penzioner odranije poznat Odeljenju za analizu rizika Uprave carina zbog deviznog prekršaja iz 2014. godine, kada su u njegovom automobilu pronađeni i sertifikati o vrednosti dijamanata, carnici su ipak detaljno pregledali njegov automobil. Nakit, čija će vrednost naknadno biti utvrđena veštačenjem, privremeno je zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track