STRAŠNO! MALIŠAN SLOMIO RUKU, PA UMRO OD SEPSE Otac za smrt sina optužuje lekare! ČITAJTE U KURIRU
Foto: Kurir

TRAGEDIJA

STRAŠNO! MALIŠAN SLOMIO RUKU, PA UMRO OD SEPSE Otac za smrt sina optužuje lekare! ČITAJTE U KURIRU

Crna Hronika -

Da odgovaraju krivci Milan Nikodinović, čiji je osmogodišnji sin Radenko preminuo u Institutu za majku i dete, tvrdi da lekari u lozničkoj bolnici nisu dobro sanirali prelom

Osmogodišnji dečak Radenko Nikodinović iz Kozjaka kraj Loznice preminuo je pre dva dana u Beogradu zbog sepse, koja je nastala posle preloma ruke, a mališanov otac Milan Nikodinović za smrt svog sina optužuje lekare.Nikodinović u ispovesti za Kurir kaže da ne može da veruje da mu je dete preminulo zbog preloma ruke i da ga više nema, i to sve zbog, kako navodi, greške lekara u Loznici. Ona navodi da je sve počelo u nedelju, 1. oktobra.- Moj sin se je polomio ruku dok se igrao na toboganu i odveli smo ga u Opštu bolnicu u Loznici, gde su ga primili i sanirali mu ruku. Imao je veliku ranu. Doktor mu je snimio ruku, stavio mu gips, rekao da ništa ne brinemo i dete poslao kući istog dana. Međutim, već tog prvog dana bilo mu je loše i dobio je temperaturu 38. Nekoliko puta smo ga vodili kod lekara jer je i ruka počela da mu otiče. Čak mu je jednom lekar preko gipsa pogledao ranu. Dečaku je bilo sve gore i gore, da bi potom dobio temperaturu 40 - rekao je utučeni Milan.

Nikodinović je naveo da je dečaku bilo mnogo loše, a da su ih doktori ubeđivali da je temperatura koju je dobio sasvim normalna.- Sina smo vodili i kod pedijatra i tamo su nas ubeđivali da je sve to normalno. Kad mu je bilo već mnogo loše, prebačen je u Institut za majku i dete u Beogradu, gde je operisan nekoliko puta. Čak je posle prve operacije nešto malo i pojeo - priča Milan.On dodaje da se mališanu stanje ipak pogoršalo.- Lekari u Institutu za majku i dete razmatrali su mogućnost da mom sinu amputiraju ruku. Međutim, našem Radenku se sepsa proširila na vitalne organe, na pluća. Nije mu bilo spasa. Preminuo je u nedelju. Ne mogu da verujem da se to dogodilo. Tražiću sudsko veštačenje, krivci moraju odgovarati - rekao je Milan i dodao da će se danas znati kad će biti mališanova sahrana.Bračni par Milan i Zorica Nikodinović imaju i sedmogodišnju ćerkicu.

LoznicaKONTROLA U BOLNICIU lozničkoj bolnici je, kako prenose mediji, potvrđeno da je dečak primljen na pregled s povredama ruke, a da je u sredu prebačen u Institut za majku i dete. U bolnici bi narednih dana trebalo da bude sprovedena kontrola kako bi se utvrdili svi detalji ovog slučaja, kao i to da li postoji odgovornost medicinskog osoblja za sve što se dogodilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track