UŽAS U DOMU ZA NEZBRINUTU DECU: Dvojicu silovatelja sud vratio u sobu kod žrtve!

Nezapamćeno iživljavanje u ustanovi za maloletnike u Knjaževcu

UŽAS U DOMU ZA NEZBRINUTU DECU: Dvojicu silovatelja sud vratio u sobu kod žrtve!

Crna Hronika -
Ti si naša mlada kučka. Skidaj gaće, biće lakše i bolje za tebe, vidiš da smo dvojica na jednoga, rekli dečaci vršnjaku i brutalno se iživljavali nad njim u kamenolomu kod Knjaževca

KNJAŽEVAC - Skidaj gaće, inače će da rade pesnice. Vidiš da smo dvojica na jednoga. Ti si naša mlada kučka - ovako su štićenici Zavoda za vaspitanje dece i omladine u Knjaževcu M. J. (15) i M. I. (15) zapretili N. J. (14), a potom ga silovali i iživljavali se nad njim u kamenolomu u blizini doma.Maloletnici su seksualno zlostavljali vršnjaka u sredu oko 17 časova u ataru sela Trgovište kod Knjaževca. Kako saznajemo, trojica štićenika pobegla su iz doma ka baštama kraj Svrljiškog Timoka tokom popodnevne pauze, kako su rekli, u potrazi za voćem i povrćem.Zapomagao i molio- Ulov im je, navodno, bio slab, pa su po dolasku na levu obalu Timoka, dokle im je trebalo više od jednog sata, zastali u blizini starog i napuštenog kamenoloma. Jedan od dvojice starijih dečaka predložio im je da vode ljubav. Najmlađi N. I. je odbio, pa mu je jedan od starijih zapretio: „Biće lakše i bolje za tebe ako pristaneš. Mi smo dvojica na jednoga. Skidaj pantalone i gaće da ne rade pesnice“, zapretio je stariji - kaže izvor iz istrage i dodaje:- Došlo je do koškanja i rvanja, ali dvojica jačih savladali su mlađeg i slabijeg. Ugurali su ga u šipražje nedaleko od kamenoloma. Dok ga je jedan držao, drugi ga je silovao, a potom su se zamenili. Zapomaganje, molbe i plač silovanog nisu pomagali. Bilo je to u vreme kada obično ima pecaroša kraj Timoka, ali ovoga puta nije bilo nikoga da čuje vapaje nesrećnog mališana.Iživljavanje, uz pretnje i psovke, trajalo je više od pola sata.- Potom su silovatelji pustili nesrećnog dečaka. Zapretili su mu da ništa nikome ne govori i da se mirno svi vrate u dom. Međutim, ponižen, izmaltretiran, ali i povređeni mališan požalio se na bolove jednom drugaru, pa je to brzo stiglo i do vaspitača. Takođe, silovatelji su se kao „mačo muškarci“ hvalili svojim podvigom - kaže naš sagovornik.Potvrđen napadŠtićenici su mirno primili vest o silovanju vršnjaka.- Ništa čudno. Foliraju se da su veliki momci - rekao nam je jedan štićenik.Nadležni iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine odmah su slučaj prijavili policiji. Predostrožnosti radi, ali i radi provere, oštećeni je odveden na lekarski pregled. Iako kompletne analize nisu završene, prema prvim nalazima, potvrđeno je da je bilo silovanja.- U ovom trenutku ne možemo ništa da kažemo. Ispitivanja praktično nisu ni počela. Kad se provere svi navodi, dobićete zvanično saopštenje od policije - rekla je juče za Kurir Vesna Petrović, direktorka Zavoda za vaspitavanje dece i omladine u Knjaževcu.

Nema pritvoraSILOVATELJI I ŽRTVA I DALJE POD ISTIM KROVOM!Odlukom tužioca dvojica silovatelja dobila su krivičnu prijavu za silovanje, po kojoj će se postupati po redovnoj proceduri. Pritvor za njih dvojicu nije određen, a pretpostavlja se da je razlog to što su silovatelji maloletni. I sad su zlostavljači i žrtva pod istim krovom, u Zavodu za vaspitanje mladeži.

Pre godinu danaSILOVANA I DEVOJČICASilovanje nije nepoznanica za vaspitanike ovog doma. Pre nešto više od godinu dana napastvovana je jedna devojčica. U tom slučaju silovatelj nije bio iz ustanove, već stariji čovek iz Knjaževca. Međutim, silovanju su kumovali dečaci iz doma koji su često posećivali silovatelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja