STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD ALEKSINCA: Autobus sleteo s puta, 5 mrtvih, 26 povređenih
Foto: M.M.

Nezapamćena tragedija

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD ALEKSINCA: Autobus sleteo s puta, 5 mrtvih, 26 povređenih

Crna Hronika -

Nezapamćena saobraćajna nesreća odigrala se rano jutros, oko 3 časa, na auto-putu Beograd-Niš.

Autobus slovačkih registracionih oznaka koji je prevozio turiste sa letovanja na Krfu prevrnuo se na 6. kilometru od Aleksinca.

5 osoba je poginulo, dok je 26 povređeno.

Povređeni su prebačeni u zdravstvene ustanove u Aleksincu i Nišu, dok su na mestu nesreće izvučeni mrtvi ispod autobusa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je slovačke turiste i rekao da će lakše povređeni pacijenti koji su zbrinuti u aleksinačkoj bolnici biti prebačeni u Niš, kako bi rodbina na jednom mestu mogla da ih posećuje.

Direktor KC Niš Zoran Radovanović kaže da je u toku transport povređenih turista iz Aleksinca i da je sa ministrom zdravlja dogovoreno da svi pacijenti koji su lakše povređeni i koji nisu za bolničko lečenje budu smešteni u hotel Aleksandar.

"Ministar Lončar je razgovarao telefonom sa ministrom zdravlja Slovačke koji mu se zahvalio na svemu što je učinjeno za slovačke državljane", rekao je Radovanović.

On kaže da će tela petoro poginulih državljana biti sutra preneta u Kliniku za sudsku medicinu.

Slovačka poslala novi autobus po povređene

Slovačka turistička agencija Eolus, u čijem autobusu je noćas u blizini Aleksinca poginulo petoro ljudi, poslala je novi autobus po preživele i lakše povređene, saopštilo je danas Ministarstvo inostranih poslova Slovačke.

"Ministarstvo je na mesto nesreće poslalo slovačkog konzula i počasnu konzulku u Nišu. U Niš se uputila i češka konzulka zato što su u autobusu bili i češki turisti", kazao je slovačkim medijima portparol ministarstva Igor Skoček.

(Tekst: M.M./Agencije)

(Foto: M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja