SUD ODBIO PREDLOG:Čume ostaje u pritvoru, veštaci svedoče 16.septembra
Foto: Nebojša Mandić

Suđenje za više krivičnih dela

SUD ODBIO PREDLOG:Čume ostaje u pritvoru, veštaci svedoče 16.septembra

Crna Hronika -

BEOGRAD - Treći osnovni sud u Beogradu ponovo je danas odbio predlog da se ukine pritvor Ljubiši Buhi Čumetu, kome se sudi za više krivičnih dela, a suđenje će biti nastavljeno 16. septembra saslušanjem veštaka neuropsihijatara koji su danas izostali.

Na današnjem suđenju, koje je održano u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, ispitan je veštak iz Nacionalnog kriminalističko-tehnickog centra MUP-a Srbije povodom falsifikovanja švajcerskih papira za "ferari", što se Buhi stavlja na teret.

Na suđenje nije došao neuropsihijatar koji treba da sudu predstavi veštačenje Buhine supruge Ivane Tulović Buhe koja ga je i prijavila policiji za više dela.

Naime sud je usvojio predlog Buhine odbrane da se obavi to veštačenje, na kojem je Buha insistirao, a veštak se očekuje 16. septembra.

Današnje suđenje pratio je neprekidni verbalni sukob još zakonitih supružnika kojima je brakorazvodna parnica zakazana za kraj spetembra.Sud je inače odbio Buhine predloge za saslušanje 20 svedoka, pribavljanje telefonskih listinga i drugih, jer smatra da su usmereni na odugovlačenje postupka.

Tužilaštvo nema novih dokaznih predloga, pa se očekuje uskoro okončanje ovog procesa, koji je većim delom bio zatvoren za javnost zbog zaštite interesa privatnosti i bezbednosti.

Bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića se tereti da je supruzi koja ga je prijavila policiji, poklonio ukradeni "ferari spajder" sa „prekucanim" brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Optužen je i da joj je pretio iz zatvora, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke.Buha u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca.

Na teret mu se stavlja pet krivičnih dela: falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na šest i po godina zatvora.

Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track