SUDAR GLISERA NA GAZIVODAMA: Dva beživotna tela pronađena u jezeru
Foto: Reuters

Nesreća kod Zubinog Potoka

SUDAR GLISERA NA GAZIVODAMA: Dva beživotna tela pronađena u jezeru

Crna Hronika -
Za dve osobe još se traga. Nesreća se dogodila malo iza ponoći

ZUBIN POTOK - Dva beživotna tela pronađena su u jezeru Gazivode kod Zubinog Potoka, a za još dva se traga nakon što je došlo do sudara dva glisera na jezeru, rečeno je u kosovskoj policiji.

Šef operative Regionalne direkcije policije "Mitrovica - Sever" Miodrag Lekić rekao je da su u jezeru pronađena dva beživotna tela a da se za još dva traga. Do nesreće je došlo nakon sudara dva glisera pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, dodao je Lekić.Nesreća se dogodila nešto iza ponoći, kazao je Lekić.

Jedan od dva glisera koji su učestvovali u sudaru je potonuo. U mestu Banje na obali jezera nalaze se meštani, prijatelji i rodbina nesrećno stradalih mladića, kao i pripadnici Kosovske policije.

Mladići koji su stradali prethodno su u jednom od lokala u blizini jezera posmatrali finalnu utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu, izjavio je Predrag Radonjić, koji je takođe bio u lokalu.

"Bio sam u lokalu, oni su gledali tu utakmicu kao i drugi gosti. Negde su sedeli do pola jedan kada su sa dva glisera krenuli do svojih vikendica ili kamp kućica, ne znam već gde su bili smešteni. U jednom crvenom gliseru bilo je njih trojica a u drugom belom gliseru bio je samo jedan", kaže on.

Radonjić navodi da se, desetak minuta nakon što su mladići otišli, začuo prvo jedan blaži, a potom i jedan jači udarac i da su nakon toga čuli rad samo jednog motora glisera koji se, kako su kasnije saznali, okretao u krug.

"Nedugo nakon što smo začuli te udarce vlasnik restorana gde smo bili, Dražević je otišao da vidi šta se dogodilo. Video je taj gliser kako kruži na jezeru, zvao je hitnu pomoć i policiju. Ujutru smo tek saznali da su dvojica pronađani a da se za drugom dvojicom još traga", rekao je Radonjić.

Nesreća se dogodila nešto iza ponoći, a na jezeru Gazivode čamcima je u toku potraga za nestalima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track