SUOČAVANJE U SUDNICI Milan Beko: Ovaj čovek je mogao da puca u mene
Foto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva

Biznismen i osumnjičeni prvi put zajedno u sudu

SUOČAVANJE U SUDNICI Milan Beko: Ovaj čovek je mogao da puca u mene

Crna Hronika -

Tajkun izjavio da je uznemiren jer je pored njega najverovatnije osoba koja je pokušala da ga ubije, dok je Zdravković hladno gledao kroz prozor

BEOGRAD - Biznismen Milan Beko prepoznao je juče bivšeg pripadnika „zemunskog klana“ Aleksandra Zdravkovića kao čoveka koji bi „mogao da bude onaj“ koji je 14. novembra 2014. pucao na njega u Ulici Andre Nikolića na Senjaku.Kako je za Kurir potvrdio advokat Zdenko Tomanović, koji zastupa Milana Beka, njegov klijent je zamenika tužioca upozorio da se oseća uznemireno i da su počeli da mu se vraćaju „filmovi“ od toga dana „jer pred sobom prvi put vidi čoveka koji bi mogao da bude onaj koji je pucao“.Kako Kurir nezvanično saznaje, tokom saslušanja u Višem tužilaštvu u Beogradu Milan Beko izjavio je da mu treba malo vremena da razmisli kako bi bio siguran.Vraćao snimak u glavi- Nekoliko puta sam vraćao snimak u glavi kako bih se sa sigurnošću setio lika tog muškarca. Susret nije trajao više od desetak sekundi, u jednom trenutku smo bili na samo dva ili tri metra razdaljine, ali mu ja nisam lepo video lik. Sada mogu da kažem da bi ovaj čovek mogao da bude onaj koji je pucao, ali više od toga ne mogu sada da kažem jer mi treba malo vremena da se saberem, da razmislim još jednom i budem siguran - rekao je, kako nezvanično saznajemo, Milan Beko na saslušanju.Na samo metar od njega, vezan lisicama i u pratnji zatvorskih stražara, sedeo je osumnjičeni Zdravković, koji je uz stroge mere obezbeđenje i uz asistenciju Žandarmerije doveden u Više tužilaštvo. On je, kako saznajemo, nezainteresovano gledao kroz prozor, a biznismenu nije postavio nijedno pitanje.Šefe, pucaće u nasBeko je zameniku tužioca ispričao da je toga dana oko 17 sati iz kancelarije u Luci Beograd krenuo kući uobičajenom trasom. On je sedeo na mestu suvozača i telefonirao na putu do kuće.- Ulica u kojoj je moja kuća bila je mračna i slabo osvetljena a ispred moje kuće bio je mrkli mrak. U jednom momentu vozač je samo rekao: „Šefe, ovaj će da puca u nas.“ U tom momentu čuo sam jedan pucanj i video barutni dim - ispričao je Beko. Podsetimo, jedan od svedoka u istrazi, Milan Marković, ispričao je da bandera ispred biznismenove kuće nije radila jer je njegovoj komšinici Eleni Karić smetalo svetlo koje je bacala direktno u prozor njene spavaće sobe.

Bez izjavaBIZNISMENA ČEKALO OBEZBEĐENJEMilan Beko u tužilaštvo je stigao desetak minuta pre zakazanog saslušanja, u pratnji obezbeđenja, koje ga je čekalo ispred zgrade dok je on davao iskaz.- Izjavu će dati moj advokat - bilo je sve što je biznismen rekao po izlasku.

Žučna raspravaBEKO JEDVA PRISTAO DA SVEDOČIPred početak saslušanja došlo je do rasprave između Bekovog zastupnika Zdenka Tomanovića i zamenika tužioca. Kako je Kurir pisao, oštećeni su insistirali da bude izvršena radnja prepoznavanja iza stakla, što se nije dogodilo. - Rekao je da posle pokušaja ubistva, prinuđen da mesečno izdvaja nekoliko desetina hiljada evra za svoje obezbeđenje i obezbeđenje porodice - kaže sagovornik iz istrage.

Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track