SVE O UHAPŠENOM HRVATSKOM AGENTU:  Oficir Vojske Krajine vrbovan zbog optužnice!

prodavao vojne tajne

SVE O UHAPŠENOM HRVATSKOM AGENTU: Oficir Vojske Krajine vrbovan zbog optužnice!

Crna Hronika -

ZAGREB - Hrvatska agencija Hina, "prema neslužbenim informacijama iz medijskih krugova", objavila je da je hrvatski špijun kojeg su operativci srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili danas u Beogradu navodno penzionisani oficir bivše JNA i jedan od nekadašnjih zapovednika Vojske Republike Srpske Krajine.

Hina, prema tim informacijama, navodi da je u pitanju "Srbin iz Drniša" sa dvojnim državljanstvom, koji je u Srbiju je došao posle akcije "Oluja", a uhapšen je nakon što se, navodno, spremao da pobegne u Hrvatsku jer mu je dojavljeno da je otkriven.

Hrvatska agencija navodi da je jedno od medijskih nagađanja i da su ga hrvatske obaveštajne službe "vrbovale" i da je njihovu ponudu prihvatio u zamenu za jemstvo da protiv njega u Hrvatskoj neće biti podignuta optužnica za navodne ratne zločine.

Zagrebački "Večernji list" objavio je ranije, "na osnovu saznanja iz Beograda", da je hrvatski špijun identifikovan kao 57-godišnji Čedo Čolović. Hrvatski dnevnik tvrdi da je uhapšeni optužen je da je "godinama Zagrebu prenosio podatke iz Beograda i da su zbog njega najmanje devetorica Srba optužena za ratne zločine", kao i da je "uhapšen dok je bežao u Hrvatsku".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track