TAJNI RAČUNI: FBI raskrinkao Ognjanoviće?!
Foto: Nebojša Mandić

Kraj istrage u SAD o nestanku novca

TAJNI RAČUNI: FBI raskrinkao Ognjanoviće?!

Crna Hronika -

Amerikanci utvrdili koliko su Jelena i Nebojša Ognjanović imali sakrivenih para u inostranstvu za lečenje ćerke Tijane (8), dokumentacija u Beogradu

BEOGRAD - Posle višemesečne istrage, Federalni istražni biro (FBI) konačno je utvrdio koliko su novca i skrivenih bankarskih računa imali u inostranstvu Jelena i Nebojša Ognjanović, roditelji pokojne Tijane (8), za čije je lečenje sakupljeno 2,75 miliona evra, saznaje Kurir.

Računi su pronađeni u SAD, Kanadi, ali i Evropi, kao i tragovi svih obavljenih transakcija.Istražni postupak tokom kojeg su Ognjanovići negirali da su prebacivali novac na svoje račune nekoliko meseci je stajao u mestu, dok FBI nedavno nije okončao istragu.Dokazi na veštačenjuInformacije i dokazi koje su prikupili američki agenti pristigli su pre nekoliko dana u beogradsko Više tužilaštvo, koje protiv Ognjanovića vodi istragu zbog sumnje da su počinili krivično delo prevare.

- Pristigla dokumentacija trenutno je na ekonomskom veštačenju u tužilaštvu, koje treba da ispita sve dokaze do kojih je došao FBI, a potom uobliči ceo slučaj i odgovori na pitanje koje javnost iščekuje gotovo pune dve godine

- da li su Ognjanovići nečije žrtve, ucenjeni „perači“ nečijeg novca ili najobičniji prevaranti koji su pokušali da zarade na sopstvenoj tragediji - kazao je za Kurir izvor iz istrage. Preciznije, nakon veštačenja biće poznato da li će se Ognjanovići naći i u optužnici.Podsetimo, roditelji male Tijane, koja je preminula 17. jula 2013. čekajući na operaciju srca, zbog koje je u našoj zemlji pokrenuta dotad najveća humanitarna akcija, sumnjiče se da su građane Srbije i dijaspore prevarili i doveli u zabludu.Gde je nestao novac?Naime, Jelena i Nebojša Ognjanović najpre su za lečenje deteta tražili 750.000 dolara. Iako je ta suma sakupljena posle samo nekoliko dana od pokretanja akcije „Srce za Tijanu“, Ognjanovići su to prećutali, a građani su nastavili svakodnevno da uplaćuju novac, sve dok se suma nije popela na 2,75 miliona evra.Vest da je devojčica umrla bolnici u Hjustonu rasplakala je čitavu naciju. Pitanja gde je preostali novac koji su prikupili građani i šta će biti s njim istog trenutka su izbili u prvi plan. Nakon nekoliko sumnjivih izjava roditelja da je taj novac njihov i da će samo oni upravljati njime onako kako oni budu želeli, pokrenuta je istraga.

Gde će im dušaIŠLI U ŠOPING DAN POSLE TIJANINE SMRTIKurir je u avgustu prošle godine pisao da su se samo dan nakon smrti ćerke Tijane u Hjustonu Nebojša i Jelena, umesto da tuguju za ćerkom, bacili na šoping!Oni su po najluksuznijim prodavnicama trošili novac koji su građani Srbije sakupljali za transplantaciju srca nesrećne devojčice. Tako su samo u čuvenoj prodavnici telefona i kompjutera „Epl“ pazarili za čak 6.000 dolara, iako su prethodno inspektorima rekli da su u Americi za osnovne potrebe ukupno potrošili samo 2.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja