MOLITVA Jelenina poslednja pesma nosi skrivenu poruku
Foto: Printscreen

Sudbine

MOLITVA Jelenina poslednja pesma nosi skrivenu poruku

Crna Hronika -

BEOGRAD - Kaži, anđele, koji je moj greh. Skini pečat tuge s duše moje. Neka okopne tuge kao sneg u jednom toplom dahu s tvojih usana...

Ovako počinje emotivna balada „Anđele“, koju je prošle godine snimila ubijena pevačica Jelena Krsmanović Marjanović iz Borče.Tekst pesme napisao je Dragan Milošević, a aranžman i muziku uradio je pevačicin suprug Zoran Marjanović. Zanimljivo je da je pesma „Anđele“ zapravo bila Miloševićeva molitva i da ju je napisao dok je vodio borbu s kancerom.Volela je baladeDragan Milošević objašnjava za Kurir da je bankar po struci, ali da je iz hobija, pored navedene pesme, uradio i tekst „Čija si sreća, nesrećo“, koju je takođe snimila pevačica „Granda“.- Zorana i Jelenu sam upoznao pre četiri-pet godina. Prva pesma koju smo radili zajedno bila je „Čija si sreća, nesrećo“. Sasvim slučajno Zoran je došao do teksta pesme „Anđele“ i dopala mu se. Objasnio sam mu da je ona bila moja molitva u teškim trenucima. Želeo je da i Jeca vidi tekst i tako je počelo - kaže Milošević.On dodaje da su se reči pesme i Jeleni dopale na prvo čitanje, kao i da snimljena za svega nekoliko dana. Zoran je brzo osmislio muziku i aranžman.- Zoran skoro pet dana nije izlazio iz studija dok je radio muziku i aranžman. Potom je došla Jeca i iz prve je otpevala. Ona je volela da peva balade i, što je najbitnije, znala je da ih peva s tako lepom emocijom. Pesma je snimljena prošle godine, hteli smo da je Jeca peva na Grand festivalu, ali smo zakasnili s prijavom - priča Dragan.Sagovornik Kurira objašnjava da je pesmu „Anđele“ šira javnost, nažalost, čula tek nakon Jelenine smrti.- Reči pesme su moja autobiografija, a i njena biografija. Otac joj je umro od raka, stric, strahovala je za majku, koja je takođe obolela od raka... I onda se desi ovakva tragedija. Jeca je bila jedna normalna i uvek nasmejana osoba, naš anđeo. Tuga koju je očigledno osećala u sebi verovatno joj je pomogla da mojoj molitvi da posebnu notu. Iskreno se nadam da će ubica ubrzo biti uhapšen - rekao je tekstopisac pesme „Anđele“.Savršeno ju je otpevalaZoran Marjanović, Jelenin suprug, objasnio je da je Draganovu molitvu „Anđele“ u dogovoru sa tekstopiscem preuredio.- Neke smo delove izbacili i oblikovali pesmu. Jeci se dopala na prvo čitanje. Uradio sam muziku i aranžman i Jeca ju je savršeno otpevala - rekao je Zoran.

Tekst pesme„ANĐELE“

Koji je moj greh,da suzom platim svaki osmeh, svaki dan,u noćnu moru uvek pretvori se san,što pored nekog želim budna sanjati?Kaži mi koji je moj greh,možda će ova suza manje boleti.Kaži, anđele,koji je moj greh.Skini pečat tuge s duše moje.Lošu sreću čime kupujemi ovaj sivi oblak čime prizivam?Greh bez greha jakroz život nosim kao žig na grudima,prokleta među zverima i ljudima,ko senka koja stope nikom ne prati.Kaži mi koji je moj greh,možda će ova suza manje boleti.

Skoro dva meseca od zločinaNI TRAGA NI GLASA OD JELENINOG UBICEZa nekoliko dana će se navršiti dva meseca otkako je pevačica „Granda“ ubijena na nasipu u naselju Crvenka u Borči. Do danas policija nije objavila nijedno ime osobe koja je osumnjičena za monstruozno ubistvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track