SASLUŠANJE TIJANINIH RODITELJA: Podneta krivična prijava Višem sudu zbog pranja novca
Foto: Dragana Udovicic

SASLUŠANJE TIJANINIH RODITELJA: Podneta krivična prijava Višem sudu zbog pranja novca

Crna Hronika -
Nebojša i Jelena Ognjanović se sumnjiče za prevaru i pranje novca prilikom prikupljanja humanitarne pomoći za transplataciju srca male Tijane, a kako saznajemo odbili su poligrafsko testiranje
1 / 6 Foto: Dragana Udovicic

BEOGRAD - Saslušanje Nebojše i Jelene Ognjanović, roditelji pokojne Tijane, završeno je oko 19 sati. Policija je podnela krivičnu prijavu protiv osumnjičenih Višem javnom tužilaštvu u redovnom postupku.

Kako Kurir saznaje, Ognjanovići su odbili da budu testirani na poligrafu.

Kako javlja novinar Kurir sa lica mesta, majka Jelena je u jednom trenutku krenula da izađe iz zgrade, ali je ugledala novinare i brzo pobegla nazad. Posle nekoliko trenutaka je stigla policija, koja je novinare udaljila sa ulaza.

Oni se sumnjiče za prevaru i pranje novca prilikom prikupljanja humanitarne pomoći za transplataciju srca male Tijane.

Kako je Kurir pre dva dana pisao Radna grupa MUP Srbije, posle šest meseci otkako je formirana, završila je istragu u slučaju Nebojše i Jelene Ognjanović i prikupljanja novca za lečenje njihove sada pokojne ćerke Tijane, a sva dokumentacija prosleđena je Višem tužilaštvu.

Ognjanovići su ranije davali iskaze u svojstvu građana u novembru 2013. godine.

Prema izveštaju radne grupe, postoji više dokaza koji upućuju na to da su Ognjanovići izvršili krivično delo prevare.

Tijana Ognjanović
Tijana Ognjanović

Oni su, naime, na dva računa u Srpskoj banci i banci Dž. P. Morgan Čejs u SAD položili novac, za koji se pretpostavlja da je deo sredstava koja su prikupljena u humanitarnoj akciji, a koji su zadržali za sebe.

- Kad ih je policija saslušavala, tvrdili su da postoji samo račun u Komercijalnoj banci. Negirali su da su otvarali druge račune, a istraga je utvrdila upravo suprotno - da je Ognjanović otvorio dva računa, jedan u Srpskoj banci, gde je uplatio 7.400 evra, i drugi u banci Dž. P. Morgan Čejs, u kojoj je uplaćeno 100.000 dolara.

Jelena je posle smrti ćerke Tijane 100.000 dolara s računa u američkoj banci prebacila na račun svog supruga otvorenog na račun u Srpskoj banci a. d. - otkriva izvor Kurira i dodaje da je na računu u banci u SAD pre uplate od 100.000 dolara već bilo 18.000 dolara. Posle Tijanine smrti i pre njihovog povratka u Beograd sa istog računa podigli su 18.414 dolara.Tokovi novca

U izveštaju radne grupe napominje se da u ostavinskoj raspravi o nasleđenoj imovini koja je vođena pred Prvim osnovnim sudom 100.000 dolara i 7.400 evra nikad nisu pomenuti jer je postojala namera bračnog para Ognjanović da ih zadrži za sebe.

- Sumnja se da su roditelji znali da će pažnja i javnosti i policije biti usmerena na 1.670.48 evra iz Komercijalne banke, dok su na saslušanju u policiji negirali da postoji više računa, već samo jedan namenski - detalji su iz izveštaja radne grupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track