TOKOM SABORA U GUČI NAPRAVLJENO 1.000 SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA: Bili aktivni lopovi i narkodileri
Foto: Damir Dervišagić

Tamni bilans

TOKOM SABORA U GUČI NAPRAVLJENO 1.000 SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA: Bili aktivni lopovi i narkodileri

Crna Hronika -

Tokom 56. Sabora trubača u Guči zabeležena su 33 krivična dela, otkriveno je 1.145 saobraćajnih prekršaja, a dogodilo se i pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno devet osoba, saopštio je MUP.

Tokom Sabora, od 10. do 14. avgusta, zabeleženo je 16 krađa, osam krivičnih dela neovlašćenog držanja opojnih droga, po dva krivična dela teška krađa, uništenje i oštećenje tuđe stvari i neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava.

Takođe, zabeleženo je po jedno krivično delo sitna krađa, utaja i prevara, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici MUP-a su, kako se navodi, preduzeli pojačane mere tokom trajanja Sabora, a policija je podnela dve prekršajne prijave protiv četiri osobe po Zakonu o javnom redu i miru.

Za vreme Sabora, bila je pojačana i kontrola saobraćajne policije na svim putevima ka Guči, kako bi se izbegle gužve i zastoji.

Saobraćajci su kontrolisali 10.685 vozila, a otkrili su 1.145 prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Iz saobraćaja je isključeno 219 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 27 je zadržano do istrežnjenja, jer su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola većim od 1,21 promila.

Otkriveno je više od 600 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu i 400 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Tokom 55. Sabora trubača u Guči prijavljen je boravak 746 stranih državljana, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja