TRAUMA: Muž me tukao i gurao mi polni organ u usta!
Foto: Profimedia

Zlostavljanje u Prokuplju

TRAUMA: Muž me tukao i gurao mi polni organ u usta!

Crna Hronika -
Udarao me je i gušio, sve vreme vikao da sam kurva. Da nije naišla komšinica Ljiljana, sigurno bi me ubio, priča za Kurir žrtva Ružica Ivić (40)

PROKUPLJE - Sačekao me je u mraku i napao s leđa. Seo je na mene, udarao me pesnicama, a onda me na najgnusniji način zlostavljao. Ostala sam živa samo zahvaljujući komšinici koja je slučajno naišla, ali se bojim da će da me ubije kad izađe iz pritvora, priča Ružica Ivić (40) iz Prokuplja, čiji je bivši muž Nebojša I. (46) uhapšen u petak uveče zbog nasilja u porodici.Ružica kaže da od razvoda pre sedam godina neprestano trpi torturu i da je odlučila da konačno progovori jer je shvatila da svaka žena treba da se suprotstavi nasilju. Ona navodi da njen bivši muž živi u selu Kišnica na Kosmetu, ali da je u petak uveče došao u Prokuplje i sačekao je u mraku hodnika zgrade u kojoj živi.Izjavio joj saučešće- Bila sam kod komšinice na spratu iznad na kafi, a kad sam prišla svojim vratima da ih otključam, čula sam da neko iza mene kaže: „Saučešće!“, pošto mi je otac preminuo pre nedelju dana. Okrenula sam se i videla Nebojšu, a on je odmah nasrnuo na mene - priča naša sagovornica i opisuje užas koji je potom usledio:- Uhvatio me je za kosu i udarao otpozadi. Sve vreme je vikao da sam kurva i da je došao da me dokrajči! Uspela sam da ga odgurnem i otključala sam vrata, ali je krenuo za mnom, bacio me na pod i pokušao da zatvori vrata. Srećom, noge su mi ostale van stana. Tada je seo na mene, izvukao polni organ i stavio mi ga u usta. Počela sam da se gušim.Prema rečima uplakane Ružice, samo srećom naišla je prva komšinica Ljiljana Cvetanović, što joj je spaslo život.- Ona je pokušala da ga odgurne, ali je on i nju udario. Međutim, Ljiljana je vikala, pa se on na kraju povukao i pobegao jer je naišla još jedna komšinica. Uhapšen je na administrativnom prelazu Merdare kad je pokušao da uđe na Kosovo - navodi nesrećna žena.Ružica kaže da se uzda u zakon i državu i nada se da će je zaštititi od nasilnika.Sedam godina straha- Teror koji trpim prethodnih sedam godina kulminirao je i ja se plašim da će ponovo napasti i ubiti me kad mu istekne pritvor. Ne znam kako da se zaštitim ako ponovo dođe - drhtavim glasom kaže Ružica.Ona ističe da je razvod inicirao njen suprug, ali da joj je nakon toga slao preteće poruke i maltretirao je.- Kad dođe u Prokuplje, ja ne izlazim, a pre godinu dana pokušao je da mi uđe u stan i policija ga je tada privela. Odlučila sam se da ispričam svoju priču kako bih pomogla i drugim ženama da skupe hrabrost i progovore o nasilju koje trpe - ističe Ružica.

U pritvoru 30 danaPRETI MU TRI GODINE ROBIJENa predlog prokupačkog osnovnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Nebojši I. odredio je pritvor do 30 dana. Inače, ovo je peti slučaj nasilja u porodici u Prokuplju u poslednjih mesec dana. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvorom do tri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track