TUGA JELENINE JANE: Teta Nado, moje mame još nema, ali vratiće se ona!
Foto: Nebojša Mandić

Nada Topčagić o ćerki pokojne Jelene

TUGA JELENINE JANE: Teta Nado, moje mame još nema, ali vratiće se ona!

Crna Hronika -

Dovela sam unuku Mariju da se igra s Janom, dete je pričalo da ima najlepšu majku na svetu i da je čeka svaki dan

BEOGRAD - Posetila sam Marjanoviće u Borči sa unukom Marijom jer je želela da se igra s malom Janom. Bile smo tamo skoro četiri sata i mogu da vam kažem da ta porodica više nije ista. Sve je tamo tužno i setno - kaže za Kurir pevačica Nada Topčagić, prijateljica ubijene Jelene Krsmanović Marjanović.Nada gotovo svaki dan dolazi u ovu porodicu, koja više od tri nedelje čeka hapšenje ubice njihove Jelene.Srce htelo da mi iskoči- U subotu sam prvi put ušla u muzički studio u kojem je Jeca pevala, a koji je u kući. Tamo su njene slike. Mala Jana je uzela jednu fotografiju, grlila je i ljubila. Rekla mi je: „Teta Nado, ja imam najlepšu mamu na svetu. Moje mame još uvek nema, ali vratiće se. Čekam svaki dan da pronađu moju mamu. Neće ona mene da ostavi.“ Srce je htelo da mi iskoči iz grudi - kroz suze priča Neda i dodaje:- Moja unuka od Jane traži lutku, a ona joj na to kaže: „Pa poklonila ti je moja mama jednu lutku. Kad se bude vratila, moram da je pitam da ti pokloni i tu.“ Gledam prelepu i inteligentnu devojčicu i suze same padaju niz lice. Stalno trči za svojim ocem, grli ga, ljubi, valjda se plaši da i tata ne ode negde, da je ne ostavi samu. Neka im je Bog u pomoći - kroz suze priča Nada.Pevačica je objasnila kako je protekao dan u porodici Marjanović.

Pas više ne laje

- Tužno, veoma tužno. Došla je i Jelenina majka Zorica. Mučena žena ne zna gde se nalazi. Mnogo joj je teško. Ne odvaja se od unuke, plače. Non-stop je pod sedativima. Ma, svi su tužni, gledaju u jednu tačku i ne izlaze iz kuće. Onako potunjenih glava, sede i ne pomeraju se. Mole se Bogu da ova nepravda prestane i da se više pronađe ko je tako svirepo ubio njihovog anđela - priča kroz suze Nada i dodaje:- Da vam ne pričam za psa koji više ne laje... Samo leži i ne pomera se. Kao da je svetlost nestala nad tom kućom, kao da se spustilo pomračenje i da je sve tog nesrećnog 2. aprila umrlo.(Lj. S.)

Razgovarala sa ZoricomSVEKRVA SAMO PLAČE ZA JELENOMNada Topčagić kaže da je razgovarala i sa Zoranovom majkom Zoricom:- Sedela sam sa Zoricom u njihovom dvorištu. Pričala mi je kako je njena snaja Jelena svakodnevno zalivala cveće. Šta će jadna žena, plače - priča Nada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track