UBISTVO DRAGA MAŠULOVIĆA: Razbili mu lobanju i isekli ga na komade

Novi detalji monstruoznog zločina

UBISTVO DRAGA MAŠULOVIĆA: Razbili mu lobanju i isekli ga na komade

Crna Hronika -
Motiv stravičnog zločina još nije poznat, policija traga za ubicama Draga Mašulovića, oca bivšeg košarkaša Zvezde

BEOGRAD - Drago Mašulović (61), čije je iskasapljeno telo pronađeno u garaži u beogradskom naselju Mirijevo, brutalno je ubijen na drugom mestu, a leš je isečen na komade i dovezen njegovim kolima, saznaje Kurir.Motiv ovog stravičnog zločina još nije poznat, a policija traga za ubicama oca nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Vladimira Mašulovića.Ispituju se kontaktiMašulović je ubijen sa nekoliko udaraca, najverovatnije palicom, u potiljak.- Slomljena mu je lobanja na nekoliko mesta. Reč je o udarcima koji su najverovatnije naneti palicom. Potom su mu hirurški odsečene ruke do ramena, a noge do kukova. Pretpostavlja se da je ubica delove tela stavio u Mašulovićev „audi“ i dovezao ih u garažu - naveo je izvor Kurira blizak istrazi i dodao da je telo pronašao kum, koji sa njim nije mogao da stupi u kontakt nekoliko dana.- Motiv ovog monstruoznog ubistva još nije poznat, proveravaju se svi poslovi, ali i kontakti sa kojima je Mašulović bio u vezi poslednjih dana - kaže naš sagovornik. Inspektori su i juče do kasno u podne prikupljali dokaze i proveravali video-nadzor u široj okolini zgrade u Ulici Jovanke Radaković.Mašulović je živeo sa maloletnom ćerkom, nedaleko od mesta gde je njegovo telo pronađeno, u Rableovoj ulici.Šok i zaprepašćenje ništa nisu bili manji ni kod komšija, koji kažu da su ga poslednji put sreli u četvrtak.- U poslednje vreme malo je oslabio i delovao zabrinuto. Mašulović je imao nekoliko poslova, bavio se uvozom krema, auto-transportom, građevinarstvom. Bio je intelektualac i znao je da zaradi. Voleo je da vozi dobra kola i često ih je menjao. Iz tog razloga sumnjam da je nekome dugovao novac. Možda je neko njemu dugovao, pa se na ovaj način rešio duga - priča jedan komšija.Dugovao mu za stanPrema njegovim rečima, Mašulović se u Rableovu ulicu doselio pre više od deset godina, ima dva braka iza sebe, iz njih dva sina i maloletnu ćerku.- Bio je mnogo vezan za nju, a i ona za njega. Sinovi su dolazili povremeno, mada u poslednje vreme viđao sam ih češće. Verujem da je on izdržavao kompletnu porodicu - ističe komšija.Drugi komšija nema tako dobro mišljenje o Mašuloviću.- Imali smo sudskih problema, ali taj spor je nedavno završen. Dugovao mi je novac za stan. Ne bih sad o tome - rekao je komšija.

Kriminolog Zlatko NikolićDELO NEKIH NOVIH „ZEMUNACA“Kriminolog Zlatko Nikolić za Kurir objašnjava da bi ovo ubistvo moglo biti delo „zemunskog klana“ ili nekog ko ih kopira jer je bilo slučajeva koji su im prepisivani ranije i koji je njihov lični pečat.- Ovim činom oni su zatvorili račun, konačni obračun, jer očigledno opomene nisu imale efekat, a sa druge strane, dužnik se ne ubija - rekao je Nikolić.

ČinjeniceBRUTALNA UBISTVA- 2012. U Beču je pronađeno raskomadano telo Milenka Marinkovića (57), preprodavca automobila. Marinković je najpre ubijen, pa su mu nakon toga odsečene obe noge.- 2010. „Zemunac“ Sretko Kalinić ubio i raskomadao Cvetka Simića, pa ga bacio u jezero Jarun u Zagrebu. Pronađen je Simićev trup, dok glava i šake nikada nisu nađeni.- 2008. Glava Smaila Tarića pronađena je u kanti za đubre u Beogradu i zbog ovog zločina uhapšeni su Velibor Bakić i Miloš Rašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track