UDES KOD MARAKANE: Očevidac lagao za fudbalera, doživeo nervni slom!
Foto: Damir Dervišagić

Skandal u istrazi

UDES KOD MARAKANE: Očevidac lagao za fudbalera, doživeo nervni slom!

Crna Hronika -
Tomislav B. (35), koji je svedočio da je fudbaler prošao kroz crveno, a onda promenio iskaz, posle svedočenja završio u psihijatrijskoj ustanovi

BEOGRAD - Tomislav B. (35) iz Aranđelovca, ključni svedok u istrazi protiv fudbalera Stefana Mihajlovića (21), koji se sumnjiči da je 6. maja u blizini Marakane izazvao udes u kom je nastradao Dragan Radoičić (54), završio je u klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.Kako Kurir nezvanično saznaje, na dan svedočenja u Prvom osnovnom tužilaštvu on je doživeo nervni slom. Zbog toga što je pretio da će ubiti prvo devojku, a onda sebe, ona ga je prijavila policiji i on je hospitalizovan.Svađa s devojkom- Tomislav B. je bio očevidac sudara. Na prvom saslušanju u policiji on je tvrdio da je mladi fudbaler, inače sin proslavljenog Radmila Mihajlovića, prošao na crveno svetlo. Manje od 48 sati kasnije on je promenio iskaz i u tužilaštvu tvrdio da je ipak bilo zeleno - kaže izvor Kurira upoznat sa istragom.Kako navodi, zasad se utvrđuje šta se tačno dogodilo i da li je njegov nervni slom povezan s različitim svedočenjima o saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastradao Radoičić.- Na dan kad je završio svedočenje posvađao se s dugogodišnjom devojkom i ona je prijavila policiji da preti da će da ubije nju pa sebe. Šta je bio razlog svađe i da li je zaista doživeo nervni slom, pošto je devojka zapretila da će ga prijaviti za lažno svedočenje, još uvek se utvrđuje - navodi on.U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Veljka Lukića Kurjaka kada je Mihajlović „porše kajenom“ udario u Radoičićev „fijat punto“, podsetimo, Dragan Radoičić zadobio je prelom vratnog dela kičme, povrede glave i frakturu rebara. Dvadesetak dana kasnije nesrećni čovek preminuo je u Urgentnom centru.Pobegao posle udesaOd siline udara vozila su se nekoliko puta okrenula, a „kajen“ se zakucao u drvo. Mihajlović je tada ostavio teško povređenog čoveka i svoj slupani automobil i pobegao kod majke.- Policija ga je brzo identifikovala zahvaljujući tablicama na slupanom „kajenu“. Nekoliko sati kasnije Stefan Mihajlović je u pratnji oca došao da se prijavi i tada je u policijskom izveštaju konstatovano da ima alkohola u krvi. Međutim, kasnije je na VMA utvrđeno da je ipak trezan - naveo je naš izvor iz istrage.

Čeka se veštačenjeIŠAO VELIKOM BRZINOMTomislav B., koji je doživeo nervni slom posle svedočenja, u policiji je tvrdio da se „kajen“ kretao velikom brzinom niz Ulicu Veljka Lukića Kurjaka i da je prošao na raskrsnici kroz crveno svetlo i udario u „fijat“ koji je išao Bulevarom oslobođenja.- U toku je saobraćajno veštačenje, koje bi trebalo da da odgovor na pitanje da li je svetlo bilo crveno ili zeleno, kao i kojom brzinom se Mihajlović kretao - objašnjava on i dodaje da bi, ukoliko se utvrdi da Tomislav B. nije govorio istinu, protiv njega mogao da bude pokrenut postupak zbog lažnog svedočenja.

Lažno svedočenjeKAZNA DO PET GODINAZa davanje lažnog iskaza u krivičnom postupku zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina. Kao lažni iskaz tretira se onaj koji po svojoj sadržini ne odgovara stvarnosti, koji je u suprotnosti sa činjeničnim stanjem, a odnosi se na činjenice koje mogu biti od uticaja na odluku u predmetu u kojem se daju. Za postojanje ovog dela neophodno je da postoji umišljaj, to jest svest o tome da je iskaz koji svedok daje lažan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja