UTAPANJE TROJE MLADIH: BMW velikom brzinom uleteo u Dunav, nije bilo tragova kočenja!
Foto: Kurir štampano

Stravična nesreća na Adi Huji

UTAPANJE TROJE MLADIH: BMW velikom brzinom uleteo u Dunav, nije bilo tragova kočenja!

Crna Hronika -
Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20), koji je nađen u gepeku automobila, nisu preživeli. Luka Višnjić (20), Milica Jokić (18) i Dušan Jovanović (19) uspeli su da isplivaju i dokopaju se obale

BEOGRAD - Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) utopili su se kad je juče ujutru u 3.40 BMW sa šestoro mladih uleteo u Dunav sa šetališta na Adi Huji.

Troje putnika, među kojima je bio i Luka Višnjić (20), sin voditeljke Olje Bećković, uspeli su da isplivaju. S njim su se spasli i Milica Jokić (18), kao vozač Dušan Jovanović (19), kome je određeno policijsko zadržavanje.Jovanović i Jokićeva su ostali nepovređeni, dok je Luki Višnjiću slomljena desna ruka, zbog čega je zadržan na odeljenju ortopedije Urgentnog centra. Nisu kočiliČim je čula za nesreću u kojoj je povređen njen sin Luka, Olja Bećković je dojurila u bolnicu. Pored postelje sina zadržala se do 14 sati.- Ne mogu ništa da kažem. Hvala vam - bilo je sve što je Olja rekla za Kurir kad je izašla iz bolnice u pratnji prijatelja. Čovek koji je izašao s njom u ruci je nosio crni plastični džak, u kom su najverovatnije bile stvari Oljinog sina.

Ovde su izleteli...Šetalište na Adi Huji
Ovde su izleteli...Šetalište na Adi Huji

- Uz sina je bila dok je prolazio preglede i dijagnostiku. Zabrinuta je i potresena zbog svega što se dogodilo - kaže izvor Kurira. Inače, voditeljka je na ulazu dočekala poznatog advokata Gorana Draganića, koji je došao u posetu njenom sinu.Nesreća u kojoj je poginulo troje mladih dogodila se u neposrednoj blizini restorana „Carska ohota“. Automobil BMW, kojim je upravljao Jovanović, iz ulice koja vodi ka šetalištu na Adi Huji velikom brzinom preleteo je deo nasipa i bez kočenja uleteo u Dunav. Na asfaltu nije bilo vidljivih tragova kočenja. Nekoliko minuta kasnije iz kola je uspelo da izađe njih troje. jima je u pomoć prvo priteklo osoblje restorana „Carska ohota“.- Kolege su odmah istrčale napolje. Videli su troje ljudi u vodi kako plivaju ka obali. Pomogli su im da izađu i uveli ih u restoran. Tresli su se od hladnoće, bili su uplašeni. Zvali smo Hitnu pomoć i policiju. Dok su dolazili sebi vozač je vikao: „Ostalo ih je troje u kolima, jedan je u gepeku.“ Izašli smo napolje da pomognemo i njima, ali ih nismo videli. Dubina Dunava u tom delu je oko pet metara, niko od nas nije smeo da se usudi da uđe u vodu - ispričao je za Kurir jedan od zaposlenih.

Poslednja slika... Anastasija poginula, Milica preživela
Poslednja slika... Anastasija poginula, Milica preživela

Prema njegovim rečima, ubrzo je stigla Hitna pomoć, a za njima policija, rečna policija, vatrogasci, ronioci Žandarmerije i vozila „Parking servisa“.Kola izvlačili satima- Ronioci su na dubini od pet metara našli automobil i u njemu su bila tela devojke i mladića. Njih su izvukli oko devet sati. Nažalost, za mladića koji je bio u gepeku trebalo je mnogo više vremena. Njegovo telo izvađeno je iz kola tek kad su izvukli i automobil, oko 11 časova - kaže Kurirov izvor iz istrage.

Luka VišnjićNAŠLI MU MARIHUANULuka Višnjić, sin voditeljke Olje Bećković, javnosti je postao poznat još kao petnaestogodišnak, kad je priveden zbog posedovanja 7,25 grama marihuane.

Bili na žurki celo večeSVI PILI ALKOHOLVozaču Dušanu Jovanoviću, koji nema dozvolu, izmereno je 0,85 promila alkohola, Luki Višnjiću 0,87, a Milici Jokić 0,60. Sumnja se i da su koristili narkotike, što će biti poznato kad budu bili gotovi rezultati analize krvi. Inače, šestoro prijatelja je pre nesreće bilo na žurki u blizini Prve beogradske gimnazije.

Žrtve... Miloš Janković, Anastasija Stajić i Nemanja Antić
Žrtve... Miloš Janković, Anastasija Stajić i Nemanja Antić

Miloš JankovićIZGUBILI SINA JEDINCARoditelji Miloša Jankovića (20), Branka i Zoran, juče oko 11 sati saznali su za smrt sina.- Video sam Zorana kako izlazi iz kola i plače, ušao je u zgradu, a ubrzo potom su zvali Hitnu pomoć. Verovatno je njemu ili majci mladića pozlilo. Miloš je njihov sin jedinac i ne smem ni da zamislim kako se osećaju sad - kaže jedan od komšija.

Nemanja AntićŠOK U PORODICIU domu Antića na Vračaru tuga i bol. Na ulazu u zgradu juče oko 11 sati čuli su se jezivi krici ženske osobe.- Nemojte, molim vas, ništa da nas pitate. Ovo je velika tragedija za porodicu. Nesrećni roditelji samo što su saznali da su izgubili sina - rekao nam je jedan od komšija i otišao do porodice Antić.Anastasija StajićNIJE HTELA U PROVODAnastasija Stajić živela je na Voždovcu.- Te večeri nije ni trebalo da ide u provod, ali je ipak odlučila da ode. Bila je učenica sportske gimnazije, trenirala je više sportova, nije mi jasno kako nije uspela da se izvuče iz kola. Volela je da izlazi, a nedavno mi se pohvalila da ima dečka - rekla je Anastasijina drugarica.

Nesrećni Janković očajnički se borio za život MILOŠ BIO ZAKLJUČAN U GEPEKUPrema saznanjima Kurira, nastradali Miloš Janković nije imao nikakvu šansu da preživi jer je bio u gepeku automobila. Međutim, još je nejasno pod kojim okolnostima se to dogodilo. Kako smo saznali, nesrećni mladić uspeo je nogama da razvali jedan deo zadnjeg sedišta, međutim nije uspeo da se izvuče jer je voda brzo prodrla u kola.- Janković je očajnički pokušavao da izađe iz prtljažnika. Na njegovim rukama videli su se tragovi borbe za život. Misterija je zasad kako se našao u gepeku. Preživeli putnici koji su saslušani rekli su da je on tražio da se vozi u gepeku, ali istraga će utvrditi da li je možda protiv svoje volje zaključan unutra. Možda se radilo o neslanoj šali - rekao je Kurirov izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track