UŽAS! OTAC BACIO DETE NA POD: Krstili bebu, strahuju da će umreti!
Foto: Zorana Jevtić

Strašno: Drama u Tiršovoj

UŽAS! OTAC BACIO DETE NA POD: Krstili bebu, strahuju da će umreti!

Crna Hronika -

Želela sam da se Milica krsti, da bude među anđelima ako se desi najgore, kaže majka devojčice koju je otac zverski bacio na pod

BEOGRAD - Mojoj Milici je mnogo loše. Molila sam doktore da mi dozvole da se krsti, da mi dete, ako se desi najgore, bude među anđelima - rekla je juče za Kurir Slavica Vasić (22), majka devojčice rođene pre 17 dana, koju je otac Milomir S. (23) bacio na pod.Devojčica je teško povređena i lekari Dečje klinike u Tiršovoj bore se za njen život. Želju majke ispunili su u bolnici, pa je dete juče krstio sveštenik u prisustvu kuma Dejana Marinkovića.

Obavljeno krštenje... Sveštenik sa kumovima deteta
Obavljeno krštenje... Sveštenik sa kumovima deteta

Majci pozlilo u hodnikuSlomljenoj od bola, majci je nakon krštenja pozlilo i jedva je stajala kad je izašla, sela je na stepenice i jecala od bola, ponavljajući: „Moja beba će umreti, čula sam kad su rekli“.- Nema mi života bez mog deteta! Bože, samo da ona preživi! Niko ne zna koliko sam se mučila da je donesem na svet. Srce mi se kida kad je vidim onako nemoćnu - kukala je Slavica, koja je u bolnicu došla sa sestrom Milicom i ocem Živanom.

Borba za život... Mala Milica ima prelom lobanje na četiri mesta
Borba za život... Mala Milica ima prelom lobanje na četiri mesta

Očajna majka dodaje da su joj lekari rekli da joj je dete životno ugroženo.- Leva strana glave joj je otečena, a na desnoj ima ogromnu čvorugu. Ima prelom lobanje na četiri mesta i krvarenje u mozgu. Moj muž je monstrum koji je zaslužio da umre u zatvoru - pričala je majka.Prema njenim rečima, s Milomirom, koji je u pritvoru, čuo se njegov otac.- Svekar mi je rekao da je njegov sin zaslužio zatvor. Svekrva, koja je sve to i zakuvala, nije se javljala, niti je pitala za unuče - priča Slavica.Ona je priznala da je Milomir i ranije bio nasilan.

Zet Milomir je bolesnik

- Nekoliko puta mi je udarao šamare, pa čak i kad sam se porodila. Htela sam da sačuvam mir u kući - objašnjava Slavica.
Monstrum... Bebin otac Milomir u pritvoru
Monstrum... Bebin otac Milomir u pritvoru

Njen otac Živan, koji nije ni video unuče jer je bio u Austriji, došao je kad je saznao šta se dogodilo.- Milomir je neradnik i bolesnik, a primio sam ga kao svoje dete. Jedina mi je želja da ga ubijem, da ga isečem i da mu svakih sat vremena sipam so na rane da vidi kako boli - priča ogorčeni Živan.

Intenzivna negaDETE KRITIČNOU bolnici su nam potvrdili da je stanje deteta i dalje teško.- Dete ima teške povrede glave i centralnog nervnog sistema. Opšte stanje je teško i dete je još uvek životno ugroženo. U jedinici neonatalne intenzivne nege sprovode se sve neophodne terapijske i potporne mere - rekli su u Tiršovoj.

Dejan MarinkovićOVO MI JE PRVO KUMSTVOBebin kum Dejan Marinković kaže da mu je ovo prvo kumstvo i da se moli da ona preživi.- Teško mi je bilo da je gledam onako malu i nemoćnu u inkubatoru. Ovo mi je prvi put da sam kum. Boga molim da preživi i da nam se nasmejana vrati iz bolnice - rekao je očiju punih suza Marinković.

Jelena Rafailović
Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track