UŽAS U MLADENOVCU: Satarom smrskao ocu glavu na ulici
Foto: Damir Dervišagić

Monstruozno: Svirepo ubistvo u centru

UŽAS U MLADENOVCU: Satarom smrskao ocu glavu na ulici

Crna Hronika -
Zovite Hitnu pomoć i policiju, ubio sam čoveka, mirno rekao ubica Radivoje Ignjatović (64) konobarici u kafiću

MLADENOVAC - Radivoje Ignjatović (64) iz Mladenovca uhapšen je juče zbog sumnje da je ubio oca Živorada (83), tako što ga je četiri puta s leđa udario satarom u glavu.Porodična tragedija dogodila se u glavnoj mladenovačkoj ulici Kralja Petra Prvog oko osam sati ujutru ispred kafane „Kvatro ML“, kad je nesrećni Živorad krenuo u prodavnicu da kupi hleb i na pijacu.

Željko Mutavdžić, zet ubijenog čoveka, za Kurir je objasnio da je Radivoje oca sačekao i da ga je napao s leđa.- Živorad je svako jutro išao u prodavnicu i do pijace tom ulicom. Radivoje je sa sobom nosio sataru, sačekao ga je i mučki s leđa napao. Udario ga je četiri puta u glavu. Potom je ušao u kafanu i rekao konobarici: „Zovite Hitnu pomoć i policiju, ubio sam čoveka“ - rekao je Mutavdžić.Davao znake životaOn dodaje da je Živorad u lokvi krvi ostao da leži na trotoaru.- Iz ruke mu je ispala torba, a pored nje je pao šešir. Očevici su mi objasnili da nikoga nije bilo u blizini ko bi mogao da spreči ovo monstruozno ubistvo. Živorad je davao znake života, ali kako sam razumeo, bio je u dubokoj komi. Glava mu je bila potpuno smrskana od satare. Preminuo je na putu do bolnice - kaže potreseni Mutavdžić, koji je oženjen Živoradovom ćerkom.

Krvavi tragovi na mestu zločina... Ulaz u kafanu „Kvatro ML“
Krvavi tragovi na mestu zločina... Ulaz u kafanu „Kvatro ML“

Naš sagovornik dodaje da je Radivoje posle ubistva došao na njegova vrata i zvonio.

- Oko 8.20 sati zvonio je na vrata. Izašla je moja supruga, a on joj je bez trunke kajanja rekao: „Ubio sam Živorada.“ Potom je otišao u svoju kuću, koja je do naše, i zaključao se. Kad je stigla policija, otvorio je vrata tek kad su mu rekli da će da ih razvale. Izašao je smiren, kao da se ništa nije dogodilo.Mutavdžić objašnjava da je Živorad bio omiljen u celom Mladenovcu i poznat po tome što je voleo da šije.- Tapacirao je nameštaj, ali je uvek vrlo rado pomagao kad treba nekom nešto da se uradi oko garderobe. Penziju je stekao u „Minelu“, radio je na transformatorima, ali je u slobodno vreme šio. Podigao je dve kuće. Jednu od njih je prepisao Radivoju 2010. godine i tada su počeli problemi - objašnjava naš sagovornik.Prema njegovim rečima, Živorad je nakon što je prepisao sinu kuću živeo u podrumu sa ženom, ali je Radivoju i to smetalo.- Jednog dana macolom mu je razbio mašinu za šivenje i isterao ih na ulicu. Tada smo prvi put zvali policiju. Tast se sa ženom iselio odatle, ali Radivoje nije prestajao da mu preti. Svi smo prijavljivali policiji šta se dešava, ali nismo uspeli da sprečimo tragediju - priča Mutavdžić.

Ćerka ubijenog: Prijavljivali smo pretnje, ali to nije dopiralo do onih koji je trebalo da čuju
Ćerka ubijenog: Prijavljivali smo pretnje, ali to nije dopiralo do onih koji je trebalo da čuju

Upropastio i svoju decu

Biljana Mutavdžić, ćerka ubijenog Živorada, a Radivojeva sestra, dodaje da ne može da veruje da je njen brat bio u stanju da ubije oca, koji je za svoju decu, ali i ženu, sve dao.- Prijavljivali smo pretnje i maltretiranje, ali to nije dopiralo do onih koji je trebalo da čuju. Ne znam ko je kriv. Smatram da nešto u zakonu mora da se promeni jer kasno je kad se tragedija dogodi - kaže uplakana Biljana i dodaje da je njen brat ovim užasnim činom upropastio njihove živote, ali i živote svoje dece.J. RafailovićKrvavi tragovi na mestu zločina... Ulaz u kafanu „Kvatro ML“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track