(VIDEO) NAJJEZIVIJA PORUKA ISLAMSKE DRŽAVE: Pogledajte snimak kojim islamisti otvoreno prete Srbiji
Foto: Printskrin

Označili Balkan kao metu

(VIDEO) NAJJEZIVIJA PORUKA ISLAMSKE DRŽAVE: Pogledajte snimak kojim islamisti otvoreno prete Srbiji

Crna Hronika -
Raduj se, o ti Srbija, bićeš deo na islamija iako ti to ne prija, mi smo islamski hilafet", glasi strofa koja se odnosi na Srbiju

BEOGRAD - Na Jutjubu osvanula je nova video poruka pripadnika Islamske države pod nazivom "Mi smo islamski hilafet - kasida" u kome je Srbija je od islamskih terorista označena kao meta, odnosno centar Balkana koji prvo treba da osvoje, a zatim slede ostale zemlje BiH, Hrvatska, Makedonija i Crna Gora.

Video zapis je objavljen 10. jula, a u snimku je navedeno da ekstremisti, posle osvajanja Srbije, planiraju pokoravanje Hrvatske, Crne Gore, BiH, Albanije, Makedonije i samoproglašenog Kosova i tako islamsku vlast prošire na ceo Balkan.

Celu video poruku prati i kasida - verska pesma kojom se preti Balkanu.

Poruka za sve države Balkana iz ove pesme je: "Radujte se, Balkanci, bliže vam se bolji dani, dolaze vam muslimani, mi smo islamski hilafet".

Deo kaside koji se odnosi na BiH glasi - "Bosna i Hercegovina, eto vama mudžahedina, pašće glave murtedina, mi smo islamski hilafet".

"Raduj se, o ti Srbija, bićeš deo na islamija iako ti to ne prija, mi smo islamski hilafet", glasi strofa koja se odnosi na Srbiju.

"Raduj se, o Kroatija, pašće ti demokratija, Božji zakon, pravda svima mi smo islamski hilfet.

Raduj se, o Crna Goro, dolazimo mi uskoro. Bićeš naše mesto novo, mi smo islamski hilafet.

Radujte se Albanija, Kosovo, Makedonija, vratićemo vam šerijat, mi smo islamski hilafet.

Raduje se i ti Obama pobeda pripada nama mi smo sinovi islama, mi smo islamski hilafet", deo je prieteće poruke džihadista.

( Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track