(VIDEO) OBJAVLJEN SNIMAK: Ovako su uhapšeni džihadisti na Kosovu!
Foto: Prinscreen

Planirali napad

(VIDEO) OBJAVLJEN SNIMAK: Ovako su uhapšeni džihadisti na Kosovu!

Crna Hronika -

Devetnaest uhapšenih džihadista na Kosovu planiralo je terorističke napade u Srbiji po ugledu na one koje su pripadnici Islamske države izvršili u Parizu i drugim evropskim gradovima.

Naime, kod njih je pronađen razorni eksploziv TATP, poznat pod nazivom „satanina majka“, koji islamisti koriste jer je višestruko ubojitiji od klasičnih vrsta eksploziva.

Osim ogromnih količina eksploziva i vatrenog oružja, kod uhapšenih džihadista pronađen je 281 gram ovog eksploziva, koji je naziv „satanina majka“ dobio zbog svoje razornosti. Uglavnom se koristi za terorističke bombaške napade, a pravi se od supstanci koje je lako nabaviti. Ovaj eksploziv je korišćen za napad na briselski aerodrom, a u novembru 2015. u napadu na Pariz TATP je korišćen kao primarni eksploziv.

Vođa pomenute terorističke grupe je Lavdrim Muhadžeri, mozak operacije, u kojoj je trebalo da se pre dve godine spali Ambasada Srbije u Damasku, otkriva Kurir. Muhadžeri je poreklom iz Kačanika na Kosovu i komandant je ozloglašene Balkanske brigade, ogranka IS.

- Muhadžeri je vrlo opasan terorista, možda najtraženiji sa ovih prostora. Vrlo je brutalan i sumnja se da je u Sirijipod njegovom komandom skoro 200 islamista s Balkana. Oni su vrlo svirepi, a ovaj krvnik sam se javno hvalio kako je nožem odrubio glavu sirijskom dečaku - otkriva sagovornik Kurira.

Pamjet e arrestimeve te terroristeve qe do... by news-al

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track