(VIDEO) UHVAĆEN NA DELU: Pogledajte trenutak kada direktor Resavice Vladan Milošević uzima mito
Foto: Printskrin Yt

Borba protiv korupcije

(VIDEO) UHVAĆEN NA DELU: Pogledajte trenutak kada direktor Resavice Vladan Milošević uzima mito

Crna Hronika -
Na snimku se vidi kako Milošević od nepoznatog muškarca prima ispod stola papirić sa cifrom od 1,6 miliona dinara koj su mu uplaćeni

BEOGRAD - Direktor "Resavice" Vladan Milošević uhapšen je u trenutku dok je primao mita.

MUP Srbije objavio je snimak na kome se vidi kako Milošević od nepoznatog muškarca prima ispod stola papirić sa cifrom.

U pitanju je 1,6 miliona dinara.

Milošević je inače uhapšen juče u Beogradu, kao i to da se traga za još jednim njegovim saradnikom i visokim funkcionerom iz jednog ministarstva.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je u nekoliko odvojenih akcija širom Srbije uhapšeno više osoba, pripadnika različitih političkih opcija, zbog zloupotrebe službenog položaja ili primanja mita.

"Uhapšen je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i generalni direktor javnog preduzeća Podzemna eksploatacija rudnika Resavica Vladan Milošević. Pored njega uhapšena je i jedna osoba iz Beograda a oni su osumnjičeni za primanje i davanje mita", rekao je ministar na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prema rečima Stefanovića, MUP je pratio primopredaju obeleženih novčanica u tom slučaju a na ime provizije i mita, Milošević je uzeo 1.680.000 dinara i u tom iznosu oštetio "Resavicu".

Preduzeće Resavica upravlja radom devet jamskih rudnika uglja u Srbiji, a Miloševića je Vlada Srbije na konkursu u novembru postavlila za direktora na mandat od 4 godine.

Predhodno je obavljao funkciju vd direktora dve godine. On je inače visoki funkcioner SNS i donedavno je obavljao funkciju predsednika SO Despotovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track