VOZAČ AUTA SMRTI PLAČE U ZATVORU: Ubio sam troje prijatelja, kako ću sada da živim!
Foto: Zorana Jevtić

Dušanu Jovanoviću (19) određen pritvor

VOZAČ AUTA SMRTI PLAČE U ZATVORU: Ubio sam troje prijatelja, kako ću sada da živim!

Crna Hronika -
Mladić koji je skrivio nesreću u kojoj je poginulo troje mladih u teškom je stanju. Svestan je da je jedini krivac za smrt drugova

BEOGRAD - Dušan Jovanović (19), koji je BMW izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su u noći između petka i subote poginuli Nemanja Antić (18), Anastasija Stajić (16) i Miloš Janković (20), u teškom je psihičkom stanju, a u pritvoru je neprekidno plakao i ponavljao da „ne želi da živi“.Iz automobila koji je uleteo u Dunav sa šetališta na Adi Huji, podsetimo, osim vozača, uspeli su da isplivaju i sin voditeljke Olje Bećković Luka Višnjić (18) i Milica Jokić (18).- Ubio sam ih, kako ću da živim?! Bolje da sam ja umro s njima - vikao je Jovanović.U histerijiOtkako je doveden u pritvor, kako otkriva sagovornik Kurira, vozač BMW upao je u tešku psihičku krizu.- Nije spavao, odbija hranu, zapada u histeriju i gotovo da ne prestaje da plače. Kad se smiri, sedi i zuri u jednu tačku, a onda opet „pukne“. Svestan je da je jedini krivac za kobnu grešku koja je troje njegovih vršnjaka odvela u smrt - navodi naš sagovornik.

Utopili se u Dunavu... Nemanja Antić i Anastasija Stajić
Utopili se u Dunavu... Nemanja Antić i Anastasija Stajić

On kaže da je Jovanović rekao da je društvo pre nesreće bilo žurki na Dorćolu. - Neko je onda predložio da provod nastave u „Carskoj ohoti“ na Adi Huji. Rekao je da u automobilu nije bilo mesta za sve i da je zbog toga Miloš Janković predložio da se on tih nekoliko kilometara vozi u gepeku - kaže izvor Kurira.U automobilu su bili veseli jer su svi prethodno pili alkohol.- Muzika je sve vreme treštala. Skrenuo sam s glavne ulice u sporednu koja vodi ka šetalištu i restoranu, ali nisam primetio da smo stigli do kraja puta. Šta se desilo, shvatio sam tek kad je automobil s nasipa poleteo u reku - prenosi Jovanovićeve reči naš izvor.Dušan Jovanović ponavljao je i da je hteo da pomogne prijateljima.Trideset dana pritvora- Uspeo sam da otvorim vrata i da isplivam. Odjurio sam do restorana i molio da im pomognemo. Milica i Luka su isplivali, ali bio je mrak, automobil se više nije video u vodi - ispričao je navodno Jovanović.Dušan Jovanović je juče, nešto posle 14 sati, doveden u Palatu pravde na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu, nakon čega mu je određen pritvor od 30 dana.

Imao više od jednog promilaPIO RAKIJU NA ŽURKIDušan Jovanović, kako se sumnja, u trenutku nesreće imao je više od jednog promil alkohola u krvi. On je, međutim, tužiocu rekao da je na žurki popio 3-4 rakije.Prvi put kad mu je izmeren nivo alkohola u krvi, aparat je pokazao 0,85 promila. Krv mu je na analizu uzeta i na Vojnomedicinskoj akademiji, a rezultati su tada pokazali da je u organizmu imao više od jednog promila. Tragovi narkotika nisu nađeni - kaže naš izvor.

Saučešće tuga u domu Jankovića MILOŠEVA DOBROTA KOŠTALA GA JE ŽIVOTAU domu nastradalog Miloša Jankovića, koji je u vreme nesreće bio u gepeku BMW, juče su se smenjivale komšije, prijatelji i rođaci.- Ne smem ni da pomislim kroz šta je prolazio dok je pokušavao da se izvuče iz automobila koji tone. Sigurno je čuo udarac u vodu i ne znajući šta se dešava očajnički je pokušavao da izađe iz gepeka. Nažalost, nije uspeo... Dobrota ga je u ovom slučaju koštala života - rekao je za Kurir komšija unesrećene porodice. Miloš je, kaže, trenirao košarku, bio je visok i razvijen.- Bio je krupan dečko, ali zbog svoje dobrote nije mogao da dozvoli da neko drugi sedne u gepek. Da je bio u kolima, siguran sam da bi uspeo da ispliva, a možda i da još nekom spase život - rekao je komšija.Milošev drug Luka Pavlović šokiran je zbog njegove smrti.- Niko ne može jednu lošu reč da kaže za njega. Time što je seo u gepek pokazao je ko je i o kakvom je dečku reč - rekao je Pavlović.(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track