ČETIRI GODINE OD ZLOČINA: Mučio i prerezao vrat Milici (16), a i dalje na slobodi!

Policija i dalje traga za počiniocem

ČETIRI GODINE OD ZLOČINA: Mučio i prerezao vrat Milici (16), a i dalje na slobodi!

Crna Hronika -
Kao da je bila svedok nečega, videla nešto što nije trebala… Pa su nekom platili da je ubije - neutešna je Svetlana Simendić, majka pre četiri godine ubijene Milice Barašin

SUBOTICA: Krvnik i dalje slobodno šeta!

Užasavajuća činjenica da policija još nije otkrila ko je 7. oktobra 2010. na pedesetak metara od kuće, presreo Milicu Barašin (16) iz Subotice, napao je s leđa, odvukao preko pruge i prerezao vrat, izjeda dušu njenoj majci Svetlani Simendić.

Četiri godine nakon zločina bez kazne, nesrećna žena nevoljno priznaje da gubi nadu da će istražni organi otkriti ko joj je zauvek oteo ćerku jedinicu:

-Ubicu koji je pregazio kolima mladića na Brankovom mostu uspeli su da pronađu čak u Kini. Policija je otkrili krvnike Ivane Podraščić i Tijane Jurić. A zar je moguće da su u Miličinom slučaju, u startu istrage, napravili takav promašaj da je ubica uspeo da pobegne preko granice? Kako to da baš ovaj zločin ne mogu da reše?- neutešno se pita Svetlana

Pod snažnim utiskom tragične smrti Tijane i Ivane, žena koja već četiri godine leže i budi se sa istim pitanjem - ko joj je ubio ćerku, nema dilemu kako treba kazniti njihove ubice:

-Za povratak sam smrtne kazne. Pa zar treba imati milosti prema osobama koje su na svirep način usmrtili ove devojčice. Kad sam čula šta se desilo Tijani, 12 noći oka nisam sklopila. Ponovo ću se pismeno obratiti premijeru Aleksandu Vučiću i ministru policije Nebojši Stefanoviću. Otkako je on došao na čelu MUP-a, neke stvari stvari počele su da se rešavaju. Ali, slaba je to uteha sa moju ranjenu dušu kad znam da Miličin ubica i dalje slobodno- iskrena je Svetlana. Ona i njena majka Stojanka već četiri godine pokušavaju da shvate zašto je Milica ubijena:

-Kao da je bila svedok nečega, videla nešto što nije trebala… Pa su nekom platili da je ubije. Ne znam. Od tuge za njom moj otac Radivoj, preminuo je pretprošle godine. Dugo je kopnio za unukom. Kad smo 7. jula posetili Miličin grob u Somboru rekao je: “Mico, dolazi deka. Ne može više bez tebe”. Preminuo je 30. jula. Strah i briga i dalje su prisutni u mom životu- teškom mukom priča ona.

Grčevito se borila za život

Da se Milica grčevito borila za život, svedoči obdukcioni nalaz prema kojem je ubica Milici odsekao vrhove kažiprsta i srednjeg prsta na levoj šaci:

- Izrazito atletski građenu mušku osobu sa kapuljačom na glavi, dva očevica videli su kako ide iza Milice. Nije ga nije čula jer je u ušima imala slušalice- kaže majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track