USPEH SRPSKIH CARINIKA: Zaplenjena tona marihuane na prelazu Preševo
Foto: Carina

Švercovali drogu u hladnjaču

USPEH SRPSKIH CARINIKA: Zaplenjena tona marihuane na prelazu Preševo

Crna Hronika -
Drogu skirvenu u duplom dnu hladnjače otkrio je mobilni skener, a droga je iz Albanije preko Srbije trebala da bude isporučena u Hrvatsku

BEOGRAD - Srpski carinici, pripadnici Uprave za suzbijanje krijumčarenja tokom redovne kontrole kamiona hladnjače grčkih tablica otkrili su i zaplenili tonu marihuane na graničnom prelazu Preševo.

Drogu su carinici otkrili u četvrtak uveče oko 23 časa mobilnim skenerom, kada su tokom kontrole na prikolici grčkog kamiona primećene nepravilnosti, zbog čega je on izdvojen na detaljni pregled. Daljom fizičkom kontrolom carinci su otkrili duplo dno u prikolici u kojoj su bili smešteni paketi čiste marihaune.

Kako saznajemo grčki vozač je ispričao policajcima i carinicima da on nije znao šta prevozi, kao i da je kamionska prikolica stajala 10 dana u Albaniji, gde je on, kada je stigao na ruke dobio 10.000 evra da robu iz hladnjače preveze do Hrvatske.

Prema poslednjim informacijama duplo dno je toliko prefektno napravljeno da carinici i dalje izvlače pakete sa marihuanom.

Inače ovo je jedna od najvećih zaplena narkotika carinika od kada je formiran granični prelaz Preševo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track