ŽRTVA KRVAVE SLAVE: Evo šta je Milica krišom pisala u svom dnevniku o mužu nasilniku
Foto: Kurir

Ispovest napaćene žene

ŽRTVA KRVAVE SLAVE: Evo šta je Milica krišom pisala u svom dnevniku o mužu nasilniku

Crna Hronika -
Milica Pavlović (61), koju je na slavi Đurđic u porodičnoj kući u Varvarinu mesarskim nožem zaklao muž Nebojša (61), pre stravične smrti napisala je u jednoj svesci svoju životnu ispovest.
1 / 3 Foto: Dragan Ilić

Pisala je o nasilju koje je godinama trpela od muža. Na prvoj strani sveske stoji rečenica: „Savet svim ženama sveta koje trpe nasilje, jer to pričam iz iskustva svog života“.

Potom je opisivala svoj mukotrpni život pod tiranijom svirepog supruga Nebojše, u nadi da pruži pomoć drugim ženama koje godinama trpe nasilje od muževa.

- Ovo je knjiga ispovesti i pokajanja jedne napaćene žene - napisala je nesrećna Milica Pavlović u svom dnevniku.

U nastavku svoje ispovesti u knjizi s radnim naslovom "Knjiga ispovesti i pokajanja jedne napaćene žene, Milica je otkrila...

"Bila sam mlada i ljubav je bila jača od mene. Uvek sam se nadala da će doći bolje vreme. Verovali ili ne to nikada nije došlo. Zato i pišem sada ovo da olakšam dušu i da dam savet ženama da NEMA BOLJE SUTRA KOD TAKVIH LJUDI", napisala je Milica u trenutku očajanja.

Za pisanje Miličine ispovesti znale su najbliže rođake i komšinice s kojima je delila dobro i zlo. Krila je svoje zapise od nasilnika, očekivala da sud donese rešenje o njegovom slanju u zatvor zbog nasilja u porodici ali nije doživela da njen rukopis ugleda svetlo dana niti da zlotvor bude uhapšen jer su nadležni očigledno zatajili.

Poruke pokojne Milice

- Bila sam mlada, bila sam lepa, ali život me je odveo kao da sam slepa

- Zaljubila sam se na prvi pogled u čoveka koga nijedna žena ne bi mogla da izdrži

- Od prvog dana braka pio je u velikim količinama

- Poruka ženama: Oduprite se nasilnicima poučene mojim primerom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track